Radu Mihaiu: Școala 28 din Capitală se va deschide luni. DSP-ul a asigurat că situaţia a fost ţinută sub control

Radu Mihaiu: Școala 28 din Capitală se va deschide luni. DSP-ul a asigurat că situaţia a fost ţinută sub control
Foto: pixabay.com

Şcoala Nr. 28 din București, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu tulpina britanică a SARS-COV-2, se va deschide luni, a anunțat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

„Școala 28, la care au fost depistate cazurile cu noua tulpină de coronavirus, se va deschide luni. DSP-ul m-a asigurat că situaţia a fost ţinută sub control şi că nu există niciun risc suplimentar în această unitate de învăţământ”, a scris pe pagina sa de Facebookprimarul Radu Mihaiu.

După apariția primelor cazuri în rândul angajaților, edilul a declarat că instituția de învățamânt”tocmai a fost nebulizată și dezinfectată din scoarță-n scoarță”.

Primarul a dat vești bune și în legătura cuȘcoala 31, care avea probleme cu căldura.

„Școala 31, unde erau probleme cu furnizarea agentului termic, a primit de azi căldură în calorifere. Termoenergetica a urgentat rezolvarea avarilor de pe traseul respectiv astfel încât elevii să fie primiți în condiții bune”, a scris Mihaiu.

9 angajați ai Școlii 28 s-au infectat cu noua tulpină COVID

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, 1 februarie,că au fost depistate încă două cazuri de infecție cu noul tulpină de coronavirus, varianta detectată inițial în Marea Britanie. Cele două îmbolnăviriprovin din focarul deja confirmat de la Școala 28 din Capitală.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) că au mai fost raportate două noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, care provin din focarul deja confirmat de la aceeaşi şcoală din Bucureşti”, a precizat Ministerul Sănătății, potrivit Agerpres.

Cele două cazuri nou confirmate se referă la o femeie în vârstă de 43 de ani, care lucrează în unitatea de învățământ respectivă, și la un bărbat de 53 de ani, ce este contact direct al altui caz depistat în acea școală.

În total, 9 persoaneangajați ai școlii au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Până acum în România au fost depistate în total 27 de cazuri cu tulpina britanică. Primul caz de SARS-CoV-2 cu tulpină nouă a apărut, în România, la începutul lunii ianuarie, în Giurgiu, la o tânără care nu a călătorit în străinătate.Ulterior, au fost confirmate noi cazuriîn București, la Școala nr. 28, iar ulterior un caz în Suceava și altul în Constanța.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)