Radu Tăbăcaru, doctor la Spitalul Marie Curie: "Evoluția infecțiilor asupra bebelușilor a fost fulgerătoare. Ne așteptăm la surprize majore, lucrurile încă nu sunt rezolvate" (VIDEO

Radu Tăbăcaru, doctor la Spitalul Marie Curie: "Evoluția infecțiilor asupra bebelușilor a fost fulgerătoare. Ne așteptăm la surprize majore, lucrurile încă nu sunt rezolvate" (VIDEO
Doctorul Radu Tăbăcaru, şeful secţiei terapie intensivă a Spitalului „Marie Curie”, a făcut mai multe declarații în fața jurnaliștilor cu privire la situația bebelușilor internați în Capitală.
Acesta a spus că infecția a dus la o sângerare cerebrală a bebelușilor, dar și la o afectare gravă a intestinelor și rinichilor.

„Bănuim că este vorba de o sângerare cerebrală. Formarea de cheaguri de sânge și sângerarea face face din tabloul acestei boli, și alături de intestin și rinichi, foarte probabil s-a întâmplat și în creier, pentru că s-a întâmplat fulgerător, în câteva zeci de minute.
La foarte scurt timp după ce s-a stins primul pacient, un al doilea sa aibă o evoluție izbitor de asemănătoare, cu degradarea bruscă și violentă a stării generale. A fost și el intubat, resuscitat, iar acum este intubat la aparatele de respirație artificială. Medicamentos, susținem tensiunea artificială și bătăile inimii. Am reușit să facem o tomografie care ne-a confirmat că există o sângerare generală. 
Radu Tăbăcaru, doctor la Spitalul Marie Curie: Evoluția infecțiilor asupra bebelușilor a fost fulgerătoare

#DIRECT_ONE_q8sus8#

Toți au cam aceeași vârstă, 10, 11 luni. În momentul de față, unul este intubat, iar altul a fost desintubat în cursul dimineții. Noi sperăm că o să putem să extubăm și cel de-al doilea pacient, astăzi sau mâine, depinde cum va tolera respirația normală”, a transmis doctorul.

Acesta a mai spus că la Marie Curie mai sunt patru pacienți în secția de terapie intensivă, dintre care doi sunt intubați.
 

„Aici mai sunt patru pacienți, dintre care doi sunt intubați. Practic, au aceeași stare ca în zilele trecute. Unui bebeluș i-am întrerupt dializa, mai sunt trei care sunt pe dializă peritoneală. Știu că diureza, o parte, este pozitivă”
Medicul a mai declarat că starea unuia dintre pacienți era foarte bună, dar a intervenit evenimentul dramatic, in cursul a câtorva zeci de minute.
„Ultimul, care este în viață și pentru care ne luptăm cu starea în care se află, avea o stare foarte bună, statea în funduleț în pat și se juca cu câteva jucării. Urma ca luni să îl transferăm pe secție. Dar a intervenit acest eveniment nefericit. Ne putem aștepta la surprize majore. Lucrurile încă nu sunt foarte liniare.
În principiu, este o toxină care produce o inflamație a vaselor de sânge. Această toxină produce mici cheaguri de sânge care înfundă capilarele. Sunt mici cheaguri în toate organele. Intestinul și insuficiența renală suferă cel mai mult”, a explicat specialistul. 
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria