Radu Țincu, despre numărul de persoane vaccinate în scădere: Este posbil ca mesajul de relaxare al autorităților să fie prost înțeles. Pandemia nu s-a terminat

Radu Țincu, despre numărul de persoane vaccinate în scădere: Este posbil ca mesajul de relaxare al autorităților să fie prost înțeles. Pandemia nu s-a terminat

Medicul Radu Țincu a vorbit vineri, într-o intervenție telefonicăpe B1 TV, despre motivele pentru care numărul de persoane vaccinate este în scădere în ultimele zile. Specialistul spune că este posibil ca oamenii să înțeleagă că relaxarea restricțiilor înseamnă sfârsitul pandemiei, ceea ce nu este adevărat.

„Este dificil de făcut o predicție dacă este vorba despre o scădere de moment sau va fi un trend care se va menține. Este foarte posibil ca mesajul de relaxare al autorităților să fie prost înțeles de o parte a populației. Unii pot să înțeleagă că dacă relaxarea a fost implementată., pandemia s-a rezolvat, lucru care nu este real. În același timp, au fost foarte multe persoane care s-au vaccinat, cei din grupele doritoare de vaccinare. Era clar ca după această efervescență, rămân cei care nu s-au decis dacă să facă sau nu vaccinul și cei care sunt împotriva lui”, a spus medicul.

Mesajele politice legate de vaccinare și relaxare sunt contradictorii

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că noile relaxări anunțate de la 1 iunie sunt posibile numai în cazul în care se va atinge ținta de vaccinare de 5 milioane de persoane. Stoica îl contrazice astfel pe premierul Florin Cîțu, care a declarat că de la 1 iunie vor intra în vigoare, cu siguranță, noi măsuri de relaxare.

„Deocamdată, conform deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență, următoarea fază de relaxare ar putea să vină la 1 iunie doar dacă atingem un anumit prag. Dacă se schimbă hotărârea, atunci este o altă discuție. Deocamdată, hotărârea spune că ne vom relaxa dacă atingem acel prag”, a spusAlin Stoica, precizând că nu a văzut declarațiile de miercuri ale premierului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1