Raed Arafat anunță că urmează să fie instituite restricții suplimentare în România: Șeful DSU nu exclude varianta prelungirii carantinei de noapte  

Raed Arafat anunță că urmează să fie instituite restricții suplimentare în România: Șeful DSU nu exclude varianta prelungirii carantinei de noapte  
Foto: Guvernul României / Facebook

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că este de acord cu varianta unei carantine prelungite pe timp de noapte. De altfel, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că noi restricții ar putea fi instituite în România în cursul acestei săptămâni.

Ce spune Raed Arafat despre prelungirea carantinei de noapte

Întrebat marți seară, la Digi 24, dacă ar fi de acord cu interzicerea circulației mai devreme de ora 22, Raed Arafat a răspuns: „Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului”.

În ceea ce privește varianta unei carantine de weekend, Raed Arafat a precizat: „Astea sunt discuții pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi și să nu ieși deloc nu cred că așa ceva va fi, dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activități vor fi reduse. (…) Nu înseamnă asta mâine, dar în cursul acestei săptămâni urmează să se vină cu anumite aspecte care să fie aplicate probabil în timpul weekendului”.

Precizările lui Raed Arafat vin în contextul în care România se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus, care a dus la o creștere în ritm îngrijorător a a cazurilor de infectare și mai ales a numprului persoanelor care dezvoltă forme grave ale COVID-19 și au nevoie de internare în secțiile de terapie intensivă.

Peste 6.000 de cazuri de COVID-19 în România, în 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a transmis în raportarea de marți că, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 6.149de noi cazuri de infectare. În acest moment, în spitale sunt internați 12.358 de pacienți COVID-19, din care 1.367 se află la ATI.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)