Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă, oprit pentru remedirea unei defecțiuni

Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă, oprit pentru remedirea unei defecțiuni
sursa foto: SNN/Facebook

Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprit în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza unei defecțiuni la circuitul tehnologic clasic. Defecțiunea apărută și lucrările de remediere nu punîn pericolmediul, personalul sau populația,a anunțatNuclearelectrica.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită în mod controlat, în noaptea de vineri spre sâmbătă (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de reparaţie ca urmare a apariţiei unei defecţiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unităţii 1. Manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 16 ianuarie 2021, ora 0:00. Oprirea controlată a Unităţii 1 CNE Cernavodă se realizează conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii şi este necesară pentru a permite personalului CNE Cernavodă realizarea lucrărilor de reparaţie în condiţii de siguranţă, dat fiind faptul că fluidul de lucru (apa demineralizată) este la temperatura şi presiune ridicate”, arată compania.
Compania va transmite ulterior un comunicat, la momentul reconectării Unității 1 CNE Cernavodă la SEN (Sistemul Energetic Național).

Ultima oră