Relatarea unui pacient care a trecut de curând prin pavilionul morții de la Matei Balș: „S-a stricat scurgerea în baia de la salon și aveam inundații în cameră. Un pacient a sunat pe o rudă de-a lui care e instalator”

Relatarea unui pacient care a trecut de curând prin pavilionul morții de la Matei Balș: S-a stricat scurgerea în baia de la salon și aveam inundații în cameră. Un pacient a sunat pe o rudă de-a lui care e instalator
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Activistul Cristi Corobana, fondatorul ONG-ului Freedom Smile și inițiatorul campaniei Stop Rujeola, a scris pe Facebook relatarea unui pacient despre condi’iile revoltătoare de la Institutul „Matei Balș” ;i despre problemele grave care au apărut chiar în pavilionul unde a avut loc incendiu devastator.

Pacientul a relatat modul în care în salaonul destinat persoanelor infectate cu COVID-19 au apărut indundații. Pacienții au fost nevoiți să caute un instalator care să le remedieze problema din cauza lispsei personalului și să facă chetă pentru a-l plăti:

“ – S-a stricat scurgerea in baia de la salon si aveam inundatiile in camera “. Infirmierele ne-au spus ca instalatorul spitalului e in Concediu Medical .

Un pacient a sunat pe o ruda de-a lui care e instalator Si l-a rugat sa vina sa repare. Ala a refuzat cand a auzit ca e salon Covid . Dar a gasit pe alt instalator care avusese Covid Si a venit. A constat 350 lei. Am impartit la 5 , cati pacienti eram in salon . Cand sa plece , infirmierele l-au rugat sa ajute la descarcarea unui camion cu butelii de oxigen: nu are cine . Suntem doar 4 femei aici . Si 38 de bolnavi Covid ! Revolta este in capul Dumneavoastra!”, a redat Criti Corobana relatarea unui pacient care a fost internat la Matei Balș.

Ultima oră
15:59 - Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron și cu 90% faţă de cazurile severe și deces (VIDEO)
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor
14:42 - Simona Halep, calificată în turul al treilea de la Australian Open după o adevărată demonstrație de forță. Finalista ediției din 2018 a cedat doar două ghemuri în partida cu Haddad Maia
14:42 - Florin Cîțu, semnal de alarmă în PNL. Liberalul, îngrijorat că Ministerul Finanțelor se împrumută la dobânzi foarte mari, iar investitorii își pierd încrederea în Guvern (surse)