Revoltă în Satu Mare împotriva imigranților: Suntem dispuși să recurgem la violență. Nu vrem să ne fie frică să ne lăsăm copiii să plece singuri la școală (VIDEO)

Revoltă în Satu Mare împotriva imigranților: Suntem dispuși să recurgem la violență. Nu vrem să ne fie frică să ne lăsăm copiii să plece singuri la școală (VIDEO)

Primii imigranți urmează să ajungă în România în mai puțin de o lună. Aceștia vor fi cazați în taberele instalate în orașul Ardud, județul Satu Mare.

Auzind aceste vești, localnicii s-au revoltat. Sătmărenii amenință că se vor opune chiar și prin violență stabilirii refugiaților în orașul lor.

Dar cel mai vehement a fost chiar primarul Ovidiu Duma: ”Doresc să declar foarte răspicat. În cartierul Mădăras și orașul Ardud nu suntem deacord a se desfășura acest proiect!”.

Edilul din Ardud, județul Satu Mare: Spun clar și răspicat – Nu dorim imigranți la noi în oraș

#DIRECT_ONE_o34z4x#

”Nu suntem deacord sub nicio formă. E legal, nu e legal. Și suntem dispuși să recurgem la violență. Să știe toată lumea treaba asta, cei care se ocupă de proiect, că dacă se pune în aplicare se va ajunge acolo. Și noi o spunem de pe acum, să nu fie suprize. Nu vrem să fim ca în țările străine să ne fie frică să ne lăsăm copiii să plece singuri la școală, nevestele singure pe stradă. Și aici nu mai intervine problema de a apăra statul român sau pe cetățeni, ne apărăm familiile noastre”, au adăugat reprezentanții Ardudului, conform site-ului voceatransilvaniei.ro.

Locuitorii din Ardud: Recurgem la violență dacă autoritățile stabilesc tabăra de refugiați la noi

#DIRECT_ONE_ih93i5#

Potrivit presei locale, musulmanii ar urma să fie cazați într-o clădire care aparține cultului greco-catolic și în care zeci de oameni merg să se roage săptămânal.

Autoritățile orașului sătmărean spun că reprezentanții de la București au ascuns adevărata destinație a proiectului. Inițial li s-a spus că vor face un cămin pentru bătrâni, totul ieșind la iveală în momentul în care au început să se facă angajări. Persoanelor venite la interviu li s-a specificat că este un centru pentru migranți.

Reprezentantul Asociaţia Frères România, care va implementa proiectul în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, a încercat să calmeze spiritele, afirmând că la Ardud este prevăzut a fi aduși un număr mic de migranți.

Asociația care construiește tabăra de imigranți din Satu Mare: Este prevăzut a fi aduși un număr mic de oameni

#DIRECT_ONE_xdlh09#

Ultima oră