România liberă: Liviu Dragnea este nepotul de văr al unui ofițer venit în România cu tancurile sovietice (VIDEO)

România liberă: Liviu Dragnea este nepotul de văr al unui ofițer venit în România cu tancurile sovietice (VIDEO)
Foto: romanialibera.ro

Preşedintele PSD Liviu Dragnea este nepotul generalului Marin Dragnea, fost prizonier în al Doilea Război Mondial care s-a întors în România alături de Divizia „Tudor Vladimirescu”, care a contribuit la introducerea stalinismului în țară, potrivit dezvăluirilor jurnaliștilor de la România Liberă.

Liviu Dragnea este nepot de văr al generalului, tatăl liderului PSD fiind văr al lui Marin Dragnea. Acesta are 93 de ani și, la fel ca președintele social-democrat este din județul Teleorman.

După ce a fost luat prizonier de război, generalul a revenit în țară împreună cu Divizia „Tudor Vladimirescu”, care a avut o contribuţie esenţială în comunizarea Armatei Române, sub atenta supraveghere a Anei Pauker şi a altor politruci sovietici, precum Petre Borilă, Leonte Răutu sau Valter Roman, tatăl lui Petre Roman.

România liberă: Liviu Dragnea este nepotul de văr al unui ofițer venit în România cu tancurile sovietice

#DIRECT_ONE_968i6s#

Marin Dragnea a fost avansat de două ori de fostul președinte Ion Iliescu. S-a întâmplat în 1994 şi 2000, la gradele de general-colonel (cu 3 stele) și general de armată (cu 4 stele). De asemenea, Iliescu i-a acordat Ordinul național „Steaua României”, în grad de Comandor (2000) și în grad de Mare Ofițer (2004), în semn de apreciere pentru vitejia și curajul de care a dat dovadă „în grelele bătălii purtate pe câmpurile de luptă ale celui de-al Doilea Război Mondial, făcând cinste glorioaselor tradiții ale Armatei Române”.

Marin Dragnea a primit distincții și din dispozițiile președintelui rus Vladimir Putin. În octombrie 2015, generalul a fost decorat cu “Ordinul de Prietenie” – decorația de stat a Federației Ruse – pentru aportul acestuia la dezvoltarea relațiilor româno-ruse. Distincţia, conferită din „dispoziţia preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin”, cu prilejul a „70 de ani de la victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, i-a fost înmânată de către ambasadorul rus de la acea vreme, Oleg Malginov.

Liderul PSD a recunoscut pentru România Liberă relația de rudenie cu generalul Marin Dragnea.

„Da. Se pare că da, dacă îl cheamă tot Dragnea şi este din Teleorman. Nu ştiu sigur, că nu am arborele genealogic. (…) Dacă a făcut ceva rău, sigur are legătură cu mine…”, a spus Dragnea.

Urmăriți B1TV.ro și pe