România va dona echipamente militare non-letale Ucrainei

România va dona echipamente militare non-letale Ucrainei
Foto: resboiu.ro

România va dona echipamente militare non-letale guvernului de la Kiev, intensificând cooperarea în domeniul apărării cu Ucraina.

Stelian Stoian, ambasadorul României la NATO a făcut acest anunț, potrivit Ukrinform.

„În prezent, o donație de echipamente militare non-letale către guvernul Ucrainei este în curs de finalizare, detaliile acestei donații făcând obiectul consultărilor între România și Ucraina”, a spus acesta.

Stoian a mai spus că în cursul anului 2015 activitățile dedicate instruirii personalului militar au crescut atât cantitativ, cât și numeric.

„Participarea forțelor armate ucrainene, împreună cu cele din România, la exerciții multinaționale, a contribuit la realizarea unui grad mai mare de interoperabilitate și la consolidarea relației noastre bilaterale”, a mai declarat Stelian Stoian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:51 - 20 de civili au murit în urma bombardamentelor din Donețk și Lugansk
23:50 - Austria nu intenţionează să adere la NATO. Ministrul de externe Schallenberg: „Avem şi o istorie diferită şi cred că trebuie pur şi simplu să se ţină seama de asta”
23:46 - Turcia spune că nu va aproba aderarea Suediei și Finlandei la NATO și că reprezentanții celor două țări „nu ar trebui să se obosească” să vină la Ankara. Care sunt nemulțumirile lui Erdogan
23:13 - Ministerul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iodură de potasiu / Secretarul de stat Brădățan a exprimat un punct de vedere nume personal, spune instituția
22:42 - Procurorul general ucrainean, Irina Venediktova, anunță că autoritățile din Ucraina au identificat 45 de soldaţi ruşi care au comis crime de război
22:38 - Tanczos Barna: Se depune prima plângere penală pe infracțiunea de îngropare de deșeuri. Fapta nu se mai sancționează contravențional, ci cu închisoare de la 3 la 5 ani (VIDEO)
22:33 - Un pacient de 18 ani, din Prahova, ar fi fost agresat sexual de un asistent
22:11 - Șeful MAI, întrevedere în SUA cu un oficial american de rang înalt. Lucian Bode: Traficul de persoane, un flagel care distruge multe vieți. Avem „toleranță-zero” față de această formă de criminalitate
22:08 - Premierul Estoniei îi îndeamnă pe liderii mondiali să nu-l mai sune pe Putin
21:56 - Bobby Păunescu, semnal de alarmă despre „dușmanul din interior”: „Sunt oameni în instituții care duc pe față un război împotriva României” (VIDEO)