Salariile nejustificate par a deveni o obişnuinţă la ASF: Soția consilierului lui Mișu Negrițoiu încasa bani deşi nu figura în listele cu declaraţii de avere ale actualilor şi foştilor angajaţi

Salariile nejustificate par a deveni o obişnuinţă la ASF: Soția consilierului lui Mișu Negrițoiu încasa bani deşi nu figura în listele cu declaraţii de avere ale actualilor şi foştilor angajaţi

Salariile nejustificate par a deveni o obişnuinţă la Autoritatea Naţională de Supraveghere Financiară. Soţia lui Marian Sârbu, consilierul şefului ASF Mişu Negriţoiu, a încasat anul trecut de la Autoritatea Naţională pentru Supraveghre Financiară peste 300.000 de lei, plus o indemnizaţie de aproape 2.000 de dolari de la MAE, deşi nu figura în listele cu declaraţii de avere ale actualilor şi foştilor angajaţi ASF.

Cea mai recentă declaraţie de avere a soţiei consilierului lui Mişu Negriţoiu din 11 iunie 2015 arată că în 2014 Monica Mihaela Sârbu a încasat peste 300.000 de lei salarii şi venituri de la ASF, dar şi o indemnizaţie de 1.800 de dolari de la Ministerul Afacerilor Externe.

Intersant este faptul că soţia lui Marian Sârbu nu figura pe listele cu declaraţiile de avere şi interese nici ale actualilor angajaţi şi nici a foştilor angajaţi.

Reprezentanţii ASF au venit cu o explicaţie halucinată în acest caz. Aceştia au declarat pentru jurnaliştii de la hotnews că soţia consilierului şefului ASF nu se află pe liste deoarece, potrivit legii, declaraţiile de avere se depun doar de unele persoane cu funcţii de management şi control.

Marian Sârbu care a fost rechemat la cererea sa din postul de consul al României în Dubai , s-a reîntors la Autoritatea de Supraveghre Financiară în urmă cu aproape o săptămână în funcţia de consilier al preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu.

Marian Sârbu a fost numit consul general în Dubai în vara anului trecut, după ce a demisionat din postul de prim-vicepreşedinte al ASF.

Demisia lui Marian Sârbu a venit după ce Curtea Constituţională arătase că numirea acestuia la ASF era neconstituţională.