Scandal de proporții, în direct, între lideri de sindicat din Poliție. Tudor Barbu: „Unul dintre voi minte! Minte grav!” (VIDEO)

Scandal de proporții, în direct, între lideri de sindicat din Poliție. Tudor Barbu: „Unul dintre voi minte! Minte grav!” (VIDEO)

Propunerea Federației Polițiștilor de a fi desființat județul Ilfov, „ca o primă măsură pentru stăpânirea criminalităţii”, a stârnit o dezbatere extrem de aprinsă în emisiunea ”Se întâmplă acum!”, moderată de Tudor Barbu, pe B1 TV.

Christian Ciocan, purtător de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, a spus că propunerea este „o decizie istorică” a Federației. În schimb, Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, a afirmat că nu a auzit pe nimeni din F.S.D.P.R. să susțină oficial o astfel de propunere. Mai mult, Coarnă a afirmat că a avut o discuție pe această temă cu Ionel Babuș, liderul Federației și consilier al ministrului Marcel Vela: „Mi-a mai spus că l-a sunat domnul Vela și l-a întrebat cine l-a pus să spună inepția asta la televizor și el a motivat că face știrea”. Christian Ciocan s-a enervat când moderatorul Tudor Barbu a atras atenția că e o acuzație foarte gravă faptul că numele ministrului de Interne a fost „invocat aiurea în context”. Barbu a mai susținut că ori Dumitru Coarnă „minte foarte grav” ori Christian Ciocan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Pe 23 august, Christian Ciocan, purtător de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (F.S.D.P.R), prezentase propunerea de desființare a județului Ilfov ca fiind „o decizie istorică pe care Federaţia Poliţiştilor, cea pe care o reprezint, o ia”.

„Eu însumi am declarat că polițiștii sunt timorați de politicieni, în general în România”, a precizat acum Christian Ciocan, pentru B1 TV.
În schimb, Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, a afirmat că nu a auzit pe nimeni din F.S.D.P.R. să susțină oficial o astfel de propunere, „ba chiar astăzi am vorbit cu domnul Babuș, care, pe lângă președinte de federație este și consilierul ministrului (de Interne Marcel) Vela și mi-a explicat clar că nu este punctul lor de vedere”.

„Inițial, l-am suspectat de blat pe domnul Ciocan că a primit o funcție pe acolo să transmită mesaje politice, dar nici domnul Vela nu e de acord cu această inepție pe care domnul Ciocan a scos-o public și zice că așa ar fi făcut o știre că așa mai apare și el la televizor. Eu vă spun exact cum stau lucrurile, că am vorbit cu domnul Babuș și care a spus că nu-și asumă nimic din ce a spus domnul Ciocan public. Mai clar de atât ce vreți? Mi-a mai spus că l-a sunat domnul Vela și l-a întrebat cine l-a pus să spună inepția asta la televizor și el a motivat că face știrea”, a mai declarat Dumitru Coarnă, pentru B1 TV.

Tudor Barbu: „Asta e foarte grav dacă e adevărat! Stați puțin, adică dvs. susțineți că ministrul Vela nu e de acord și nu știe această informație? Nu cred!”.

Dumitru Coarnă: „Domnul Vela nu-i de acord cu domnul Ciocan, iar polițienesc ar fi un dezastru!”

Tudor Barbu: „Este o acuzație foarte gravă faptul că ministrul de Interne al țării nu numai că nu știe sau că nu e de acord, dar i-ați invocat numele aiurea în context”.

Christian Ciocan: „În primul rând, domnul (Dumitru Coarnă) nu are niciun fel de competență să vorbească despre mine, nu i-am permis niciodată! 2. În Federația noastră, nu suntem ca la grădiniță să vină persoane din afară și să ne rezolve nouă situațiile aflate în analiză. Dacă mă mai puneți în antiteză cu alte persoane care nu au legătură cu ceea ce gândim noi ca Federație, atunci eu nu am decât să ies din această emisiune”.

Tudor Barbu: „Domnu’ Ciocan, nu mă împingeți la perete că nu știți cum reacționez. Până mă dă afară e emisiunea mea. Opriți-i microfonul domnului Ciocan! Vedeți, partea proastă e că eu decid dacă vorbiți pe post sau nu!”

Christian Ciocan: „Ies din emisiune!”

Tudor Barbu: „Pot să vă întreb dacă domnul ministru Vela știe că-i folosiți numele?”

Christian Ciocan: „În ce calitate mă întrebați dacă știe că-i folosesc numele?”

Tudor Barbu: „În ce calitate vă întreb? Pe bune? Asta e o întrebare serioasă?”

Christian Ciocan: „Citiți domnule declarația! Am spus: Federația va propune ministrului Vela, Federația, nu Christian Ciocan, va propune Guvernului”.

Tudor Barbu: „Eu opresc aici convorbirea! Unul dintre voi minte! Minte grav!”

Christian Ciocan: „Domnule Barbu, pentru faptul că mă acuzați, vă salut!

Christian Ciocan a închis apoi telefonul.

Ionel Babuș, consilier al ministrului Marcel Vela, a fost contactat de B1 TV, dar a spus că totul e „o discuție tehnică, nu e nimic de actualitate și nu este un subiect de presă”.

Ultima oră
00:12 - Cannabisul ar putea vindeca pacienții de Covid. Cercetătorii mai au nevoie doar de studii clinice asupra tratamentului
00:04 - Jens Stoltenberg (NATO), apel la dezescaladare: E un moment critic pentru securitatea euroatlantică / Rusia ar trebui să se abțină de la activități maligne împotriva Aliaților și să își retragă forțele din Ucraina, Georgia și Republica Moldova
23:58 - Cum arată orașul din România în care poți cumpăra blocuri cu 49.000 de euro bucata. 13 imobile de câte 4 etaje, scoase la vânzare (GALERIE FOTO)
23:56 - Rădăuți: Doi elevi, înjunghiați de un coleg după un scandal / Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore
23:43 - Drapelul Ucrainei și cel al NATO, proiectate în Georgia pe o clădire a Rusiei (FOTO)
23:42 - Israelul va începe vaccinarea cu a patra doză Pfizer. Toți cetățenii între 18 și 60 de ani sunt eligibili
23:27 - Gabriel Zetea: Putem să renunțăm temporar la liberalizarea pieței de energie și să revenim la un preț reglementat. Societățile comerciale românești se pregătesc închidă din cauza facturilor (VIDEO)
23:16 - Chef Foa, reacție furibundă la adresa unei concurent. A răbufnit când a văzut ce s-a întâmplat în platou  
23:13 - Un bătrân în vârstă de 91 de ani a murit în timp ce a vrut să evadeze din azil. „Își dorea să fie liber”
23:08 - Reacția ministrului britanic al Apărării, după ce Germania a anunțat că oferă Ucrainei 5.000 de căști militare în loc de arme: Nu judecăm, trimitem noi