Scandalul dezinfectanţilor Hexi Pharma este departe de a se fi încheiat. Informaţii contradictorii continuă să apară

Scandalul dezinfectanţilor Hexi Pharma este departe de a se fi încheiat. Informaţii contradictorii continuă să apară
foto: stirileprotv.ro

Informaţii contradictorii continuă să apară în cazul Hexi Pharma, astfel că se ridică şi mai multe semne de întrebare.

Ministrul justiţiei Raluca Prună îi cere procurorului general să urgenteze ancheta. Totul după ce Augustin Lazăr a declarat că cele mai multe verificari, realizate de Institutul Cantacuzino, dar și de un laborator din Italia, arată că dezinfectanții aveau concentraţii în limite legale, arată B1 TV.

Jurnalistul Cătălin Tolontan susţine de cealaltă parte că diluare a fost recunoscută chiar de către angajaţii firmei lui Condrea.

Ancheta in dosarul celei mai mari inselatorii din sistemul medical romanesc a inregistrat saptamana trecutã o rãsturnare de situaþie dupã ce testele preliminare cerutã de procurori au arãtat cã dezinfectantii Hexi Pharma aveau o oncentraţie în limita admisă de normele UE,

Declaraţii evazive ale procurorului general. Augustin Lazăr au lãsat loc la numeroase interpretări. Lăzăr a susţinut că rezultatele testelor de concentraţie ale dezinfectantilor Hexi Pharma sunt de ambele tipuri, şi negative. Asta desi ministerul sănătăţii susţinuse că substanţele erau diluate si de 2000 de ori.

Acesta nu exclude posibilitatea ca anchetatorii să facă noi controale în spitalele care au folosit dezinfectanţi de la Hexi Pharma.

Cătălin Tolontan, cel care a dezvăluit întreg scandalul, susţine însă că este imposibil ca diluarea să fie considerată legală. Tolontan spune că există documente care arată că Hexi falsifica şi de 10 ori diluanţii.

Mai mult, jurnalistul susţine că există înregistrări ale discuțiilor între oamenii din companie şi că "nu e o eroare, nu sunt loturi bune și loturi rele, dezinfectanții diluați sînt modelul afacerii".

Între timp, ministrul Justiţiei i-a cerut procurorului general să urgenteze acest caz.

"Cum există o așteptare foarte mare, i-am rugat pe procurori, nu pe procurorii de caz, că nu vorbesc cu ei, dar în discuțiile cu procurorul general am spus că o asemenea așteptare publică, mai ales într-o chestiune de sănătate publică, ce este foarte gravă, reclamă și rezolvarea cu celeritate a acestui caz, ca lumea să știe dacă se confirmă sau nu se confirmă. Și dacă se confirmă acuzațiile sau investigația de presă, atunci trebuie luate măsuri urgente pentru că altfel pierdem încrederea, deja foarte șubredă, în sistemul de sănătate publică", a declarat Raluca Prună, ministrul Justiţiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)