Scrisoarea unui tânăr IT-ist pentru parlamentari: Cu ce ești tu mai presus de mine, infatuatule? Sunt zile în care lucrez până la 10-12 ore, iar multe dintre weekend-uri le petrec la serviciu

Scrisoarea unui tânăr IT-ist pentru parlamentari: Cu ce ești tu mai presus de mine, infatuatule? Sunt zile în care lucrez până la 10-12 ore, iar multe dintre weekend-uri le petrec la serviciu

Un tânăr IT-ist din Timișoara le-a trimis parlamentarilor o scrisoare deschisă în care îi trage la răspundere pentru pensile speciale pe care și le-au votat săptămâna aceasta.

Este a doua critică dură pentru parlamentarp venită, în această săptămână, din Timișoara.

Joi, Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara a adresat și el o scrisoare deschisă parlamentarilor. Acesta i-a numit „pensionari de lux”, cărora le place să fie numiți “aleșii neamului”, dar care au “cam uitat de neam”. (Vezi AICI textul integral al scrisorii lui Marilen Pirtea.)

Plecând de la afirmația deputatului PSD Marius Manolache care a spus că “nu putem să punem egalitate între un demnitar şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer sau medic”, IT-istul Ciprian Jichici  îi provoacă pe aleșii țării să spună cu ce sunt ei mai presus decât ceilalți români și chiar față de el, un cadru didactic universitar.

Prezentăm mai jos textul integral al scrisorii lui Ciprian Jichici către parlamentari.

“Eu cred că nu putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic, şamd. – deputat în Parlamentul Romaniei.

Ce răspundere extraordinară ai tu, nesimţit ordinar ce eşti, acolo unde mănânci, dormi şi votezi cum îţi ordonă şeful tău (din partid, din servicii, sau de unde o fi)? Cu ce eşti tu mai presus de mine? Hai să vedem…

Sunt cadru didactic universitar, cu vechime de 15 ani, la care se adaugă şi cei petrecuţi pe băncile facultăţii. Am fost olimpic naţional la 5 materii în liceu, am luat atâtea premii că nici nu le ştiu din cap. Pasiunile mele ştiinţifice sunt cloud computing, data mining şi fizică cuantică. Ştii ce înseamna vreunul dintre aceşti termeni, măi infatuat ordinar ce eşti?

Cu asta am lămurit-o, hai să mergem mai departe. Am construit de la zero (fără tata şmecher, securist, primar, etc…) o firmă care a împlinit anul trecut 15 ani. Lucrează numai în privat, nu dă tunuri, îşi plăteşte toate impozitele. Sunt recunoscut internaţional ca unul din cei mai buni specialişti IT în aria mea de competenţă.

Vorbesc anual la câteva zeci de evenimente naţionale şi internaţionale, şi asta nu pentru că „dă bine” să fiu invitat ci pentru că oamenii sunt interesaţi ce ceea ce spun. Tu ce ai realizat, mai extraordinarule?

Sunt zile în care lucrez până la 10-12 ore. Multe dintre weekend-urile mele sunt presărate cu activităţi profesionale. Să nu mă înţelegi greşit, profitorule, nu mă plâng şi nu mă victimizez. Fac ceea ce fac şi cât fac pentru că îmi place foarte mult. Mă pricep bine, am rezultate şi satisfactii. Produc pentru mine, pentru cei care depind de mine (colegii mei de la firmă, partenerii de business) şi pentru statul român.

Plătesc impozite pe venituri, pe clădiri, pe profit, TVA, taxa de drum, acciză pe combustibil, şi multe altele. PLATESC, întelegi lipitoareo? Îmi justific existenţa în această societate, şi, muncind pentru mine şi familia mea, contribui la bunăstarea comunităţii. Tu câte ore munceşti pe săptămână, extraordinarule responsabil? Că te văd aproape în fiecare miercuri în avion, şi nu în ala care aterizează la Bucureşti.

Ai dreptate, nesimţitule, nu se poate pune semnul egal între noi”, scrie tânărul timișorean pe contul său de Facebook.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:37 - „Zici că e luptător de sumo” / ”Ursul cu ”burtă”, care a ajuns viral pe rețelele sociale. Animalul a fost filmat în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș (VIDEO)
22:24 - Turiștii plătesc bilete la prețuri mult mai mari decât inflația / Afectate sunt și zborurile rezervate în avans
22:21 - Un bărbat dispărut de trei luni în drumeție pe munte a fost găsit mort. Câinele lui a stat lângă el în tot acest timp
22:19 - Primarii cer derogări de la Ordonanța care limitează cheltuielile, pentru a organiza petreceri de revelion. Cum le răspunde ministrul Dezvoltării
22:07 - Afecțiunea de care suferă Irina Columbeanu. Medicii din SUA i-au cerut acordul lui Irinel pentru operație: „A dus-o ea la un doctor renumit”
22:01 - Eugen Tomac: PNL-ul nu are o poziție pentru că nu are conducere. Conducerea lor este ori în avion ori în vacanță / Suntem într-un punct în care toate decizilIe pe care le iau vor produce efecte catastrofale (VIDEO)
21:56 - O profesoară este acuzată că a atras o minoră într-o relație amoroasă: „Nu mai pot avea o relație” / Ce a declarat eleva
21:54 - Chirii mai scumpe și locuințe mai ieftine în România. Orașele în care apartamentele sunt cele mai accesibile
21:46 - USR explică de ce senatorii săi s-au abținut la votul privind noua lege a pensiilor: E o lege a promisiunilor deșarte, care nu asigură echitatea sistemului de pensii
21:28 - Diana Stoica (USR), despre noua lege a pensiilor, care a trecut pe repede-înainte de Senat: Un circ. E o lege foarte importantă, care merita niște dezbateri serioase. A fost o bătaie de joc (VIDEO)