Sibiu: Un autocar cu peste 30 de persoane la bord a luat foc în mers

Sibiu: Un autocar cu peste 30 de persoane la bord a luat foc în mers
Foto: captură Youtube

Un autocar la bordul căruia se aflau peste 30 de pasageri a luat foc miercuri dimineață în localitatea Șura Mare, din județul Sibiu, pe DN 14. Autocarul se îndrepta către municipiul Sibiu. La fața locului au intervenit un echipaj SMURD și trei autospeciale cu apă și spumă, incendiul fiind stins în cele din urmă fără a fi înregistrate victime, informează Agerpres.

Autocar cuprins de flăcări pe DN 14, în județul Sibiu

Un autocar în care se aflau peste 30 de pasageri a ars pe DN14, în Şura Mare, dar nimeni nu a fost rănit, a anunţat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu.

„În jurul orei 5,40, pompierii militari ai Detaşamentului Sibiu au fost solicitaţi să intervină de urgenţă la intrarea în localitatea Şura Mare pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autocar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Alina Voina, potrivit sursei citate.

În momentul în care echipajele de salvare au ajuns la locul incendiului, focul cuprinsese tot autocarul.

Incendiul ar fi izbucnit de la un scurtcircuit produs la compartimentul motor

Cele peste 30 de persoane care se aflau în autocar și se îndreptau către locul de muncă au reușit să se autoevacueze în siguranță. Acestea au fost preluate, ulterior, de un alt autocar.

”Incendiul a fost lichidat în scurt timp de către pompierii militari, fără probleme. A ars autocarul în proporţie de 80%. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric la compartimentul motor”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Tags: