Sondaj INSCOP: Armata şi Biserica, pe primele locuri în încrederea populaţiei. Românii nu mai cred în Parlament şi în partide (FOTO)

Sondaj INSCOP: Armata şi Biserica, pe primele locuri în încrederea populaţiei. Românii nu mai cred în Parlament şi în partide (FOTO)

Armata Naţională se bucură de cea mai mare încredere în rândul românilor, în timp ce NATO este instituţia externă car se bucură de cea mai mare apreciere, conform unui sondaj INSCOP, realizat în perioada 21 ianuarie – 5 februarie, la comanda Fundaţiei Konrad Adenauer.

Astfel, Armata naţională se păstrează pe primul loc în încrederea românilor cu un procent de 64,1% (de la 66,7% în noiembrie 2018), urmată de Biserică cu 54,5% (în creştere de la 52,8%). În ciuda evenimentelor din 10 august, Jandarmeria Română se află pe poziţia a treia cu o încredere de 43,5%, iar Poliţia pe 4 cu 41,2%.

În schimb, în partea de jos a clasamentului se află Parlamentul cu 9,8%, Partidele politice cu 11,8% şi Guvernul cu 12,8%.

Cât priveşte încrederea în instituţiile internaţionale, NATO conduce clasamentul cu 49,9% şi UE cu 47,8%.

Sondajul INSCOP Research a fost realizat pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Volumul eşantionului, de tip multistratificat, probabilistic, a fost de 1.080 de persoane, reprezentativ pentru populaţia neinstituţionalizată a României cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/ minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:55 - O ambarcațiune cu migranți s-a scufundat în Mauritania. Sunt cel puțin 15 morți
21:54 - Marcel Ciolacu: Nu cred că aș fi dispus să-l numesc pe domnul Iohannis în funcția de comisar european. Mihai Tudose e unul dintre candidați
21:40 - Viorel Cataramă: Ce se întâmplă în Ucraina, e un lucru trist. Cu cât înaintăm în timp, lumea va începe să fie dezinteresată și plictisită de acest conflict și de știrile care vin de acolo (VIDEO)
21:27 - Care sunt cele mai bune licee din România după media de admitere. Specializarea care a avut cele mai mari medii
21:24 - Radu Soviani: Datoria publică a României e uriașă / Boloș e un alt decident care ne ia de proști. A bulversat mediul de afaceri cu măsuri propuse și apoi retrase – o formă de dispreț la adresa contribuabililor (VIDEO)
20:59 - Cât costă cazarea în resortul de lux unde s-a filmat Insula Iubirii. Prețurile variază în funcție de sezon
20:59 - Tănase Stamule, revoltat față de „Planul Simion”: Cetățenii trebuie să știe că ăia nu erau oameni de bună-credință, care așteptau apartamente, ci erau membri AUR, care erau puși să prostească populația (VIDEO)
20:37 - Bărbat din Reșița, arestat pentru viol asupra propriei fiice. Chiar fata de 14 ani l-a denunțat la Poliție
20:27 - Șofer prins drogat la volan în București. Era în stare inconștientă
20:16 - Roxana Ciuhulescu, despre legătura paranormală cu tatăl ei, care s-a stins din viață la 37 de ani: „Mi s-a întâmplat să îl simt, s-au întâmplat lucruri”