Sorin Oprescu susţine că nu are nicio implicare în dosarul lui Solomon Wigler (VIDEO)

Sorin Oprescu susţine că nu are nicio implicare în dosarul lui Solomon Wigler (VIDEO)
Foto: B1 TV

Primarul Sorin Oprescu susţine că nu are nicio implicare în dosarul consilierului său Solomon Wigler, acuzat că ar fi luat mită peste 200 000 de euro, pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale, necesare construirii a trei supermarketuri, informează B1 TV. Procurorii anticorupţie au trimis Tribunalului Bucureşti dosarul în care îl acuză pe Solomon Wigler de patru fapte de trafic de influenţă, cerând Instanţei să menţină şi în timpul judecării cauzei, măsura arestului preventiv şi măsurile asiguratorii.

Întrebat dacă îi apare numele în dosarul de corupție, primarul Capitale a răspuns: ”Habar n-am, e timpul pentru toți să le apară numele acolo”.

Oprescu a mai fost întrebat dacă are vreo legătură cu faptele consilierului său. ”Nu, doamna, nu. Nu. Punct și am terminat”, a fost răspunsul primarului.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Solomon Wigler i-a pretins lui Alexandru Claudiu Buciu, martor denunţător în acest caz, inițial, peste 50 000 de euro pentru intervențiile sale pe lângă consilierii generali și cei locali. Totul în vederea adoptării hotărârii privind PUZ – ul pentru un hypermarket din Bucureşti. Planul ar fi fost pus la punct chiar în sediul Primăriei.

După ce Solomon Wigler l-a asigurat pe Alexandru Claudiu Buciu că în ședința Consiliului general al municipiului București de la sfârsitul lunii mai au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferentă proiectului pentru hipermarketul respectiv cât și PUZ – ul hipermarketului, cei doi au stabilit locul unde urma să primească prima transa în cuantum de 25.000 euro. Cei doi s-au întâlnit în spatele unui hotel din Capitală unde au fost prinsi în flagrant de oamenii legii.

Anchetatorii mai spun ca în ultimii trei ani, Solomon Wigler a primit în mai multe tranșe, suma de 204.000 euro de la denuntătorul din dosar. Întâlnirile aveau loc în Parcul Tineretului din Capitală, pe înserate, iar banii erau viraţi în contul bancar al soţiei consilierului.

Sorin Oprescu neagă implicarea în dosarul consilierului său

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:54 - Copil dispărut în Galați a fost găsit în Gara de Nord. Românii au primit mesaj RoAlert
22:53 - Marin Gherman: Am văzut o oarecare schimbare de paradigmă în ce a spus Putin. E destul de primejdios. S-a ajuns prea departe în acest vis al unui om care nu gândește la viitor, ci trăiește în trecut (VIDEO)
22:46 - Saveta Bogdan, reacție surprinzătoare la bătaia dintre Anamaria Prodan şi Reghecampf: „Eu i-aș zice să se liniștească…”
22:29 - Presa din Spania susține că Iker Casillas și Shakira formează un cuplu / Ce reacție a avut fostul portar
22:27 - Joe Biden: „America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin şi de cuvintele sale nechibzuite”
22:09 - Câte zeci de mii de euro a scos Mario Fresh din buzunar pentru noua sa mașină: „Când munca dă roade”
21:57 - Jurnalistul Marin Gherman, despre anunțul anexării teritoriilor ucrainene: „Evenimentul de astăzi trebuia să fie o mare sărbătoare pentru Rusia, dar ne-a adus aminte de un priveghi”
21:56 - Vladimir Putin a cântat la concertul de anexare din Piața Roșie: „Victoria va fi a noastră” (VIDEO)
21:37 - Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat: Guvernul, și mai ales Ministerul Familiei, sprijină tinerii și familiile la început de drum prin programele Student Invest și Family Start (VIDEO)
21:35 - Autoritățile din regiunea natală a ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu vor distribui o oaie, doi saci de cartofi și varză familiilor bărbaților mobilizați