Soţii Bodnariu nu au scăpat de probleme. Părinții, puși sub urmărire penală de procurorii norvegieni, pentru violenţe asupra copiilor

Soţii Bodnariu nu au scăpat de probleme. Părinții, puși sub urmărire penală de procurorii norvegieni, pentru violenţe asupra copiilor
foto: evz.ro

Chiar dacă şi-au luat copiii înapoi, soţii Bodnariu nu au scăpat de probleme. Cei doi au fost puşi sub urmărire penală de procurorii norvegieni, pentru violenţe asupra celor mici. Cazul familiei Bodnariu, căreia i-au fost luaţi cei cinci copii de autorităţile norvegiene, a făcut înconjurul lumii.

În urma anchetei realizată de Procuratura din Norvegia s-a stabilit ca Marius şi Ruth Bodnariu să fie puşi sub urmărire penală pentru violenţe în creşterea celor cinci copii ai lor, arată B1 TV.

Procurorii au adus acuzaţii împotriva ambilor părinţi, iar informaţia a fost confirmată, pentru presa norvegiană, de avocaţii celor doi.

"Sunt aduse acuzaţii împotriva clientei mele pentru violenţe în educaţia copiilor. Ruth Bodnariu şi-a recunoscut parţial vina. Clienta mea a recunoscut că i-a mai lovit uşor, cu palma, pe copii, încă de la prima interogare a poliţiei. Televiziunea naţională din Norvegia relatează că mama şi avocata sunt surprinse că procurorii au decis, în cele din urmă, să-i pună pe părinţi sub acuzare în acest caz", a declarat Ingrid Breistein, avocata lui Ruth Bodnariu.

Şi avocatul tatălui, Ragnhild Torgersen, confirmă că Marius Bodnariu a fost pus şi el sub urmărire penală. Apărătorul nu a dorit însă să spună care sunt faptele pentru care este acuzat şi nici dacă acesta şi-a recunoscut sau nu vinovăţia.

La începutul lunii iunie, preotul Cristian Ionescu, purtătorul de cuvânt al familiei Bodnariu, anunţa într-un comunicat de presă că municipalitatea Naustdal din Norvegia a decis că cei cinci copii ai lui Marius şi Ruth Bodnariu se pot întoarce acasă. Autorităţile norvegiene au preluat cei cinci copii ai familiei Bodnariu în noiembrie anul trecut, în condiţiile în care două dintre fete s-ar fi plâns că primesc corecţii fizice de la părinţi. Cazul a stârnit o controversă aprinsă privind acţiunile serviciilor norvegiene de protecţie a copilului.

Oamenii au manifestat în întreaga lume în semn de solidaritate cu familia româno-norvegiană. Campania de protest a fost foarte bine susţinută, în special în România, dar şi de parohiile penticostale din întreaga lume.

Urmăriți B1TV.ro și pe