SOV: Corupția e un factor de progres, în doze rezonabile. Nu rezolvați nimic băgându-i la pușcărie pe toți și aplaudând excesele unor judecători tâmpiți (VIDEO)

SOV: Corupția e un factor de progres, în doze rezonabile. Nu rezolvați nimic băgându-i la pușcărie pe toți și aplaudând excesele unor judecători tâmpiți (VIDEO)

Sorin Ovidiu Vîntu a publicat, pe pagina de Facebook, un filmuleț în care vorbește despre corupție și despre valul de arestări din România ultimelor luni. Omul de afaceri susține că „în doze rezonabile, furtul și corupția” sunt factori de progres.

„În doze rezonabile, corupția e un factor de progres. Tot în doze rezonabile, furtul e un factor de progres. În Germania, patronii au o cotă de 20% pe care și-o includ în costuri. E cota din care fură muncitorul german câte puțin, dar se crează o satisfacție. Să nu vă credeți cel mai oropsit și mai hoț popor din lume. Nici pomeneală. Numai că alții au curaj să accepte lucrul ăsta.
Nivelul de încasare a taxelor la bugetul de stat e undeva la 31-32%, restul unde sunt? Marea evaziunea, marea corupție, dar mica corupție, aia în care furați voi unde e? În diferența asta”, afirmă Vîntu.

Omul de afaceri spune că problemele nu vor rezolvate prin închiderea corupției, ci dimpotrivă.

 „E ipocrit ce se întâmplă azi. Într-adevăr, clasa politică trebuie schimbată, dar asta se poate face doar prin modificarea sistemului politic, nu prin arestarea tuturor oamenilor care mișcă în România. Ce se întâmplă e o exagerare impardonabilă. Epoca de azi e similară cu epoca proletcultistă. Hăituiți, alergați și aplaudați ca tonții nenorocirile care vi se întâmplă vouă. Nu băgându-i pe toți la pușcărie rezolvați probleme, nu aplaudând aceste excese ale unor judecători tâmpiți vă rezolvă probleme. Ceea ce se întâmplă azi vă agravează problemele”, a continuat Vîntu, care a adăugat că va publica pe blogul său un material mai amplu despre corupție.

Sorin Ovidiu Vintu, despre corupție
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor
17:55 - Maia Sandu la Bruxelles: „Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături” (video)
17:33 - Turcia a blocat începerea negocierilor pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan: Nu extrădați teroriști, dar vreți în Alianța / Niciunul dintre aliați nu ne-a arătat respect
17:28 - Președinta Comisiei Europene a comunicat un nou pachet de ajutor financiar pentru Ucraina de 9 miliarde de euro: „Investițiile vor ajuta Ucraina să devină mai puternică”
17:23 - Arhitecta Laura Boghiu, înlocuită de sora ei geamănă, în emisiunea „Visuri la cheie”
17:12 - Bogdan Aurescu confirmă că România va interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție. Ce a declarat șeful diplomației române
17:09 - Fosta consilieră a președintelui Trump pentru Rusia a povestit că mirosul neobișnuit pe care îl emana Putin a marcat-o: „Nu a mâncat și nu a băut nimic”
16:54 - Noul şef ANAF are o misiune imposibilă: Un raport al Consiliului Fiscal arată că inspectorii ANAF forțează falimentul firmelor și pierd procese pe bandă rulantă / Gabriel Biriș: „De multe ori contribuabilul câștigă după ce a intrat în faliment”
16:53 - Elveția renunță la neutralitate? Cum a influențat-o aderarea Suediei și Finlandei la NATO