Specialiștii avertizează: Galațiul alunecă rapid în Dunăre, circa 12 centimetri pe an. Un cutremur poate provoca o tragedie

Specialiștii avertizează: Galațiul alunecă rapid în Dunăre, circa 12 centimetri pe an. Un cutremur poate provoca o tragedie

Problemele malului Dunării devin, cu fiecare zi care trece, tot mai grave la Galaţi. În ultimii 16 ani problemele s-au agravat atât de tare încât specialiștii au afirmat că orașul a ajuns să se scufunde câte 12 centimetri anual.

Mai mult decât atât, specialiştii care au realizat expertizele au atras atenţia că un cataclism de genul unui cutremur de peste 6,5 grade pe scara Richter ar putea determina prăbuşirea versantului pe care se află trei cartiere ale Galaţiului cu câteva mii de locuinţe, cele mai multe dintre ele aflate în blocuri, scrie Adevărul.

Studiul Academiei Române şi Universității Tehnice de Construcţii Bucureşti a fost realizat în 2014 şi a vizat cea mai mare parte a malului fluviului din dreptul oraşului

În ciuda previziunilor pesimiste şi a semnalelor, autorităţile alocă fonduri pentru studii, dar nu şi pentru consolidarea malului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:22 - Cel mai mare număr de bugetari din istoria recentă. Cheltuielile de personal au ajuns la 6,8% din PIB. Noile date ale Ministerului de Finanțe despre angajările la stat
19:41 - Constanța: Roata de la Târgul de Crăciun s-a blocat. 45 de persoane, inclusiv copii, au rămas suspendate la înălțime (VIDEO)
19:20 - Suceava: O femeie a cumpărat cu 900 de lei un telefon de pe un site de anunțuri, dar a primit în loc o bucată de lemn
18:57 - O femeie de 70 de ani din Uganda a născut gemeni. Partenerul ei a părăsit-o când a aflat că va naște doi copii (VIDEO)
18:35 - Elevii din Noua Zeelandă nu mai au voie cu telefoanele mobile în școli
18:11 - Rafael Nadal va juca în turneul de la Brisbane. Mesajul emoționant prin care și-a anunțat revenirea pe teren, după un an de pauză (VIDEO)
17:47 - Buzău: Un băiat de 15 ani a murit după ce a furat o mașină și s-a izbit cu ea de un stâlp
17:32 - Alexandru Rafila: „Pentru prima dată, pacienții cu boli cronice din România beneficiază de vaccinare gratuită”
17:17 - Cristian Seidler (USR): Iohannis se comportă ca un mic turist, nu ca un președinte de țară. Nu vine cu nimic pentru România din deplasările sale. E ridicol… (VIDEO)
16:53 - Papahagi: Nu sunt unii mai patrioți decât alții doar pentru că o clamează toată ziua / AUR e un partid antiromânesc, vândut rușilor. Așa mult dorește binele României, că a vrut să ne arunce în brațele Rusiei, puterea de care de 200 de ani ne chinuim să scăpăm (VIDEO)