Spitalul Modular Leţcani rămâne închis din cauza mai multor nereguli

Spitalul Modular Leţcani rămâne închis din cauza mai multor nereguli
foto simbol: Hepta.ro / DPA Images / Claudio Furlan

Spitalul mobil COVID din Lețcani a fost închis pentru o perioadă nedeterminată, înurma unuicontrol care a scos la iveală mai multe nereguli.

Autoritățile au constat că pacienții suferă de frig în respectiva unitate medicală, dar și că multe echipamente medicale nu au manuale de utilizare și certificate de garanție,a informat luni, printr-un comunicat de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe.

În urma controlului au fost semnalate 31 de probleme, iar până la soluționaerea acestora conducerea CJ Iaşi şi managerul Spitalului de Boli Infecţioase au decis ca activitatea la Spitalul modular Leţcani să rămână suspendată, iar bolnavii vor fiîngrijițila spitalul de Boli Infecţioase şi în celelalte unităţi medicale care funcţionează ca spitale suport COVID-19 din Iaşi. Spitalul a fost închis pentru cinci zile pe 14 ianuarie, pentru dezinfecție și „remedierea unor defecțiuni tehnice”, dar nu a mai fost deschis de atunci.

Corpul de Control al premierului va începe o anchetă pentru a verifica modul în care s-au făcut achizițiile.

Raportul a fostsemnat de fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru,în mandatul căruia au început verificările, dar au fost aduse și la cunoștința noului ministru, Vlad Voiculescu.

Unitatea medicală de la Leţcani, care trebuia să găzduiască 250 de pacienți COVID, este închisă de aproape o lună din cauza problemelor.

Costel Alexe a precizat că va solicita Corpului de Control al primului-ministru să demareze un proces de verificare completă a legalităţii achiziţiei spitalului modular.

Spitalul modular de la Leţcani a fost achiziţionat cu fonduri de la consiliile judeţene din Iaşi şi Neamţ. CJ Iaşi a finanţat investiţia cu 10 milioane de euro, iar CJ Neamţ a contribuit cu 3 milioane de euro, potrivit Agerpres.

Ultima oră