Spitalul Modular Leţcani rămâne închis din cauza mai multor nereguli

Spitalul Modular Leţcani rămâne închis din cauza mai multor nereguli
foto simbol: Hepta.ro / DPA Images / Claudio Furlan

Spitalul mobil COVID din Lețcani a fost închis pentru o perioadă nedeterminată, înurma unuicontrol care a scos la iveală mai multe nereguli.

Autoritățile au constat că pacienții suferă de frig în respectiva unitate medicală, dar și că multe echipamente medicale nu au manuale de utilizare și certificate de garanție,a informat luni, printr-un comunicat de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe.

În urma controlului au fost semnalate 31 de probleme, iar până la soluționaerea acestora conducerea CJ Iaşi şi managerul Spitalului de Boli Infecţioase au decis ca activitatea la Spitalul modular Leţcani să rămână suspendată, iar bolnavii vor fiîngrijițila spitalul de Boli Infecţioase şi în celelalte unităţi medicale care funcţionează ca spitale suport COVID-19 din Iaşi. Spitalul a fost închis pentru cinci zile pe 14 ianuarie, pentru dezinfecție și „remedierea unor defecțiuni tehnice”, dar nu a mai fost deschis de atunci.

Corpul de Control al premierului va începe o anchetă pentru a verifica modul în care s-au făcut achizițiile.

Raportul a fostsemnat de fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru,în mandatul căruia au început verificările, dar au fost aduse și la cunoștința noului ministru, Vlad Voiculescu.

Unitatea medicală de la Leţcani, care trebuia să găzduiască 250 de pacienți COVID, este închisă de aproape o lună din cauza problemelor.

Costel Alexe a precizat că va solicita Corpului de Control al primului-ministru să demareze un proces de verificare completă a legalităţii achiziţiei spitalului modular.

Spitalul modular de la Leţcani a fost achiziţionat cu fonduri de la consiliile judeţene din Iaşi şi Neamţ. CJ Iaşi a finanţat investiţia cu 10 milioane de euro, iar CJ Neamţ a contribuit cu 3 milioane de euro, potrivit Agerpres.

Ultima oră
13:28 - PSD, propuneri pentru reducerea facturilor la energie. Cu cât ar scădea prețurile dacă se aplică prevederile, potrivit senatorului Radu Oprea (VIDEO)
13:17 - GCS: 8.118 de cazuri de COVID-19 și 17 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore. 17 județe din România, în scenariul roșu
13:15 - Zece seriale scurte de pe Netflix pentru cei care se plâng că n-au timp liber (video)
13:02 - Florin Cîțu, despre situația din energie: Orice măsură trebuie să se aplice unitar tuturor participanților în economie și nu trebuie să se ia niciun leu de la investiții. PNL, de acord cu orice reducere a poverii fiscale dacă e unitară (VIDEO)
13:00 - Lucian Bode: Tragedia din Bolintin-Vale a scos la iveală încă o dată putregaiul unui sistem care s-a degradat în ultimii 30 de ani. Voi continua să dispun măsuri care să ducă la o curățenie în propria noastră ogradă
12:31 - Vulcanul subacvatic Tonga a provocat un tsunami (video)
12:31 - Schimbări în serialul Adela. Un nou personaj, surpriza sezonului 3 de la Antena 1. Cine este și ce rol va juca (FOTO)
12:29 - Novak Djokovic ar putea rata și Roland Garros. Ce a declarat ministrul francez al sportului, Roxana Mărăcineanu
12:14 - Jaqueline Cristian, a doua româncă în turul II de la Australian Open 2022. Victorie la pas cu Greetje Minnen, locul 84 mondial
12:07 - Eugen Tomac: Fuziunea cu PNL nu există la ora actuală pe agenda PMP / Niciodată nu am negociat funcții pentru mine în numele partidului / Majoritatea liderilor au decis că se impune un nou congres