Statistici îngrijorătoare: În România are loc un viol la fiecare patru ore!

Statistici îngrijorătoare: În România are loc un viol la fiecare patru ore!

O statistică a Poliţiei Române a scos la iveală faptul că în primele cinci luni din acest an s-au înregistrat 960 de violuri, provocate în majoritatea cazurilor de droguri, alcool şi complexe sexuale, scrie Ziarul Ring.

Localitatea Jimbolia, din judeţul Timiş, a fost locul unui viol teribil, în urmă cu două zile, când un bărbat de 40 de ani a violat o fetiţă de 10 ani, după care a omorât-o prin strangulare. El a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Datele furnizate de Inspectoratul General al Poliţiei Române arată că în 2010 au fost sesizate 2.532 de violuri, cu 6,88% mai puţine decât în 2009, când s-au înregistrat 2.719 cazuri.

“Sunt oameni care au complexe de putere şi sunt nesiguri pe sexualitatea lor. Mai sunt oameni în a căror istorie, întotdeauna, există antecedente de traumă, de abuz. Ei, la rândul lor, au fost poate spectatori, în copilărie, la unele abuzuri sexuale şi îi influenţează acest model. Mai este o categorie a oamenilor debili mintal care nu sunt capabili să realizeze gravitatea faptei. Desigur că şi în perioadele de confuzie mintală dată de droguri sau de alcool incidenta violului creşte”, a afirmat psihiatrul Florin Tudose pentru sursa citată.

Informaţiile oficiale mai arată faptul că deşi cazurile de violenţă asupra minorilor sunt în scădere, se observă o diversificare şi o creştere a numărului cazurilor de perversiuni, în special cele orale.

Tags:
Ultima oră
16:17 - Tribunalul București a suspendat greva de la STB și a dispus reluarea activității
16:07 - Lupta împotriva traficului de persoane, o prioritate pentru Guvern. Nicolae Ciucă: Vreau să mă asigur că avem o coordonare solidă de la nivelul Cabinetului
16:04 - Stadiul lucrărilor de reabilitare la Hotelul Concordia, locul unde s-a pecetluit Unirea Principatelor: Clădirea îşi va recăpăta farmecul de altădată, după ce a ajuns o ruină
15:59 - Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron și cu 90% faţă de cazurile severe și deces (VIDEO)
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin