Statistici îngrijorătoare: În România are loc un viol la fiecare patru ore!

Statistici îngrijorătoare: În România are loc un viol la fiecare patru ore!

O statistică a Poliţiei Române a scos la iveală faptul că în primele cinci luni din acest an s-au înregistrat 960 de violuri, provocate în majoritatea cazurilor de droguri, alcool şi complexe sexuale, scrie Ziarul Ring.

Localitatea Jimbolia, din judeţul Timiş, a fost locul unui viol teribil, în urmă cu două zile, când un bărbat de 40 de ani a violat o fetiţă de 10 ani, după care a omorât-o prin strangulare. El a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Datele furnizate de Inspectoratul General al Poliţiei Române arată că în 2010 au fost sesizate 2.532 de violuri, cu 6,88% mai puţine decât în 2009, când s-au înregistrat 2.719 cazuri.

“Sunt oameni care au complexe de putere şi sunt nesiguri pe sexualitatea lor. Mai sunt oameni în a căror istorie, întotdeauna, există antecedente de traumă, de abuz. Ei, la rândul lor, au fost poate spectatori, în copilărie, la unele abuzuri sexuale şi îi influenţează acest model. Mai este o categorie a oamenilor debili mintal care nu sunt capabili să realizeze gravitatea faptei. Desigur că şi în perioadele de confuzie mintală dată de droguri sau de alcool incidenta violului creşte”, a afirmat psihiatrul Florin Tudose pentru sursa citată.

Informaţiile oficiale mai arată faptul că deşi cazurile de violenţă asupra minorilor sunt în scădere, se observă o diversificare şi o creştere a numărului cazurilor de perversiuni, în special cele orale.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe