Surse: Cazul șefului ASF, Mișu Negrițoiu, acuzat că a încălcat embargoul american, falsificând documente bancare, inclus pe agenda ședinței CSAT (VIDEO)

Surse: Cazul șefului ASF, Mișu Negrițoiu, acuzat că a încălcat embargoul american, falsificând documente bancare, inclus pe agenda ședinței CSAT (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Klaus Iohannis a comvocat joi la ora 14.00 o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), potrivit unui anunț făcut miercuri de Administrația Prezidențială. (Detalii AICI)

Pe agenda CSAT se va regăsi și cazul șefului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Misu Negrițoiu, potrivit unor surse citate de jurnalistul Sabin Orcan, în cadrul ediției de miercuri a emisiunii ”XPress”, de pe B1 TV.

Mișu Negițoiu este acuzat că ar fi încălcat embargoul SUA, în perioada când conducea filiala din România a băncii olandeze ING.

Ministerul de Finanțe al SUA îl acuză pe șeful ASF că, din postura de șef al filialei din România a băncii olandeze ING, a încuviințat o tranzacție ilegală, care încălca sancțiunile economice impuse de SUA, Iranului. Acuzațiile merg până la cele de „fals în acte bancare”. Valoarea tranzacției ar fi de 1,2 milioane de dolari.

Din postura de şef al ING, Negriţoiu ar fi aprobat o tranzacţie care ar fi încălcat embargoul SUA, impus Iranului. Banca olandeză condusă de Negriţoiu a jucat rolul de bancă de tranzit pentru un transfer ilegal de bani prin care o bancă iraniană a achiziționat un motor de avion pentru compania aeriană Iran Air.

Tranzacţia, în valoare de 1,2 milioane de dolari a fost realizată în perioada 2003-2004 şi, potrivit Oficiului de Control al Ministerului de Finanţe American, încalcă codul penal american. (Detalii AICI)

Cazul Negrițoiu, pe agenda ședinței CSAT

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:25 - Wladimir Klitschko, pregătit să renunțe la tot pentru țară și pentru libertate: „Faci totul pentru copiii tăi, pentru familia ta, orice pentru a-i proteja, pentru a le da un viitor”
20:04 - Virgil Bălăceanu, despre laserul anunțat de Rusia: Ieșirea în scopuri militare în spațiu, un lucru extrem de riscant. Am asista la o externalizare a conflictului. Nu știu dacă există arma în sine (VIDEO)
19:58 - Soldații ucraineni au arătat cum au aruncat în aer poduri și au dejucat planurile ocupanților din Donbas (video)
19:44 - Guvernul bulgar a anunțat că Italia va asigura conducerea noului grup de luptă al NATO din Bulgaria
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a accelera tranziția ecologică