Surse: Cine l-ar putea înlocui pe Hans Klemm în funcția de ambasador al SUA la București (FOTO)

Surse: Cine l-ar putea înlocui pe Hans Klemm în funcția de ambasador al SUA la București (FOTO)

Mandatul de ambasador al lui Hans Klemm se află pe ultima sută de metri, astfel că Administrația Trump trebuie să desemneze un nou diplomat american care să vină la București. Potrivit unor surse, citate de Național.ro, numele a doi republicani înfocați ar fi rămas pe lista scurtă a propunerilor, Elias Wexler și John Rakolta Jr.

Ambii au legături puternice cu țara noastră și sunt cunoscători ai situației din România, dar, potrivit sursei citate, John Rakolta Jr. ar fi, în acest moment, favorit să preia funcția de ambasador al Statelor Unite la București.

Elias Wexler, care ar fi fost primul propus să îl înlocuiască pe Hans Klemm, este evreu de origine și s-a născut la Iași. Familia sa a emigrat în Israel din cauza persecuțiilor sistematice. După ce a terminat armata, Wexel și-a urmat logodnica la New York, unde a obținut o diplomă de inginer. În calitatea sa de om de afaceri, acesta a fost numit, la un moment dat, în funcția de vicepreședinte al Camerei de Comerț Româno-Americane, poziție din care a militat pentru acordarea unor condiții speciale de vize pentru investitorii români care ar vrea să înființeze firme în SUA, mai arată sursa citată.

Foto: national.ro

Cât dspre John Rakolta Jr., acesta provine tot dintr-o familie de români, bunicii lui emigrând din Ardeal. Rakolta Jr. a studiat managementul companiilor la Harvard Business School. Consul general onorific al României in Detroit, John Rakolta Jr. controlează compania de construcții preluată de la tatăl său, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Detroit.

Foto: national.ro

Urmăriți B1TV.ro și pe