SURSE: Revoluţie în PSD. Grindeanu l-a SFIDAT pe Dragnea, se conturează o RUPTURĂ în Partid

SURSE: Revoluţie în PSD. Grindeanu l-a SFIDAT pe Dragnea, se conturează o RUPTURĂ în Partid
foto: flux24

Surse din conducerea partidului PSD au declarat că între Șeful Guvernului și Șeful PSD există un conflict deschis, Sorin Grindeanu lipsind de la discuțiile cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Sursele susțin că în interiorul partidului s-a conturat „polul de putere” de care se temea chiar Liviu Dragnea, cel care s-a opus aparent promovării OUG și legilor de justiție. Conform informațiilor, această grupare, în frunte cu premierul Grindeanu, stabilise încă de ieri ca acesta să anunțe abrogarea ordonanței de urgență, pentru a salva situația, convinși că protestatarii nu vor renunța la mișcările de stradă, informează bn24.

Liviu Dragnea ar fi comunicat acest lucru primul, pentru a da impresia că este ideea lui. Susrsele susțin că în cadrul acestei ședințe, Grindeanu ar fi fost acuzat în lipsă că a comunicat prost și a gestionat prost criza, deși premierul nu a fost lăsat să facă nicio declarație de presă fără acordului șefului de partid.

Dragnea a încercat să îl convingă pe Grindeanu să nu facă anunţul legat de abrogarea Ordonanţei, dorind el să facă acest lucru, cel puţin printr-un comunicat pe care să şi-l asume, însă premierul a refuzat şi a anunţat singur trei decizii peste capul şefului de partid: că mâine Guvernul va abroga ordonanţa, că va chema Opoziţia la dialog şi că îl demite pe Florin Iordache, braţul înarmat al lui Dragnea la Ministerul Justiţiei. După acest moment, se pare că se conturează în partid un curent care ar putea duce la înlăturarea lui Dragnea din funcţia de preşedinte, sau la ruperea partidului, prin plecarea celor care nu sunt de acord cu deciziile actualei conduceri.

Urmăriți B1TV.ro și pe