Tânărul de geniu MAZILIT DE GRINDEANU din Guvern continuă lupta cu CORUPȚIA! Cristian Botan a lansat cea mai mare bază de date despre administrația publică

Tânărul de geniu MAZILIT DE GRINDEANU din Guvern continuă lupta cu CORUPȚIA! Cristian Botan a lansat cea mai mare bază de date despre administrația publică

Deși nu mai lucrează în structurile guvernamentale, pentru că a fost dat afară de Guvernul Grindeanu, tânărul focșănean Cristian Botan își continuă munca în domeniul transparentizării activității administrației publice din România.

Marius Botan a lansat de curând o platformă online – https://institutii.publicjob.ro/ – cu tot ceea ce înseamnă administrația publică, la nivel central și local.

Este prima platformă care geolocalizează peste 14.000 de instituţii publice, scrie vrancea24.ro.

Botan se regăseşte între cei trei romani care au fost incluşi pe lista celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Est.

Despre platforma sa, tânărul spune că ”fiecare cetățean are acum oportunitatea să contribuie la îmbunătățirea eficienței, profesionalismului și integrității instituțiilor noastre publice în cel mai simplu mod posibil: descriind interacțiunea sa directă cu aceste instituții.Dacă ați participat la un concurs de angajare la stat organizat în condiții suspicioase, dacă pentru obținerea unei autorizații din partea primăriei ați fost nevoit să parcurgeți o procedură excesiv birocratică, dacă ați solicitat o informație publică iar instituția în cauză a refuzat să vă răspundă ori v-a răspuns tardiv – toate aceste situații pot fi acum raportate online. Instituțiile vor putea folosi feedback-ul constructiv transmis de către cetățeni pentru a corecta, a simplifica și a îmbunătăți calitatea în ansamblu a serviciilor pe care le furnizează în beneficiul acestora.”

Cristian Botan are 30 de ani și a fost consilier la Cancelaria Prim-Ministrului României, în cabinetele Ponta și Cioloș (201- ianuarie 2017), pe probleme de transparență guvernamentală. Numirea sa la Palatul Victoria a survenit ca urmare a inițiativei sale de a reuni posturile vacante în administrația publică din România într-un portal online unic (PublicJob.ro), cu scopul combaterii favoritismului și nepotismului în managementul resursei umane din sectorul public.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic | Dan Lungu: Undeva există o cale, o ușă îngustă, prin care putem trece în alte existențe. Această idee de succesiune existențială există (VIDEO)
23:33 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre dimensiuni și legăturile dintre ele. „Informația e cumva similară divinității” (VIDEO)
23:02 - Tulcea: Persoană care se deplasa într-un cărucior special, lovită mortal de o mașină. Șoferul era băut şi avea dreptul de a conduce anulat
22:37 - Cutremur în Vrancea, sâmbătă seara. Ce magnitudine a avut
22:31 - Adrian Porumboiu, nemulțumit de noile măsuri fiscale: Trebuie eliminate discrepanțele dintre republica bugetarilor și republica antreprenorilor. Mediul de afaceri nu e respectat (VIDEO)
21:57 - Porumboiu: Buzatu primește ce merită de la un neisprăvit / Dacă vedeți câte licitații a câștigat Farmazon, vă îngroziți. Savin cred că e unul dintre cei mai bogați români, dar numai pe contractele cu Consiliul Județean (VIDEO)
21:26 - „Intru în casă peste voi!”. Deranjat de gălăgia unor copii într-un parc, un turc a distrus două bănci și a amenințat o mamă cu un briceag (VIDEO)
20:56 - Un bărbat din Bistrița-Năsăud s-a electrocutat într-o gară, din cauza unei undiţe
20:25 - Dumitru Buzatu, când a primit mita de 1,25 milioane de lei: „Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie” / Ce explicație le-a dat procurorilor pentru banii din geantă / UPDATE: Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile
19:49 - Smiley a rămas fără permis de conducere. Cu ce viteză l-a prins radarul