Tânărul de geniu MAZILIT DE GRINDEANU din Guvern continuă lupta cu CORUPȚIA! Cristian Botan a lansat cea mai mare bază de date despre administrația publică

Tânărul de geniu MAZILIT DE GRINDEANU din Guvern continuă lupta cu CORUPȚIA! Cristian Botan a lansat cea mai mare bază de date despre administrația publică

Deși nu mai lucrează în structurile guvernamentale, pentru că a fost dat afară de Guvernul Grindeanu, tânărul focșănean Cristian Botan își continuă munca în domeniul transparentizării activității administrației publice din România.

Marius Botan a lansat de curând o platformă online – https://institutii.publicjob.ro/ – cu tot ceea ce înseamnă administrația publică, la nivel central și local.

Este prima platformă care geolocalizează peste 14.000 de instituţii publice, scrie vrancea24.ro.

Botan se regăseşte între cei trei romani care au fost incluşi pe lista celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Est.

Despre platforma sa, tânărul spune că ”fiecare cetățean are acum oportunitatea să contribuie la îmbunătățirea eficienței, profesionalismului și integrității instituțiilor noastre publice în cel mai simplu mod posibil: descriind interacțiunea sa directă cu aceste instituții.Dacă ați participat la un concurs de angajare la stat organizat în condiții suspicioase, dacă pentru obținerea unei autorizații din partea primăriei ați fost nevoit să parcurgeți o procedură excesiv birocratică, dacă ați solicitat o informație publică iar instituția în cauză a refuzat să vă răspundă ori v-a răspuns tardiv – toate aceste situații pot fi acum raportate online. Instituțiile vor putea folosi feedback-ul constructiv transmis de către cetățeni pentru a corecta, a simplifica și a îmbunătăți calitatea în ansamblu a serviciilor pe care le furnizează în beneficiul acestora.”

Cristian Botan are 30 de ani și a fost consilier la Cancelaria Prim-Ministrului României, în cabinetele Ponta și Cioloș (201- ianuarie 2017), pe probleme de transparență guvernamentală. Numirea sa la Palatul Victoria a survenit ca urmare a inițiativei sale de a reuni posturile vacante în administrația publică din România într-un portal online unic (PublicJob.ro), cu scopul combaterii favoritismului și nepotismului în managementul resursei umane din sectorul public.

Urmăriți B1TV.ro și pe