Teatrul Excelsior, în CARTEA RECORDURILOR! Cu ce i-a uimit pe reprezentanţii Guinness World Records (FOTO)

Teatrul Excelsior, în CARTEA RECORDURILOR! Cu ce i-a uimit pe reprezentanţii Guinness World Records (FOTO)

Record inedit în cultura română, chiar în An Centenar! Teatrul Excelsior a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare gradenă rotativă din lume, anunţă Modernism.ro.

Aceasta a fost construită special pentru spectacolul „Vlaicu Vodă”, de Alexandru Davila, cu prilejul Centanarului Marii Uniri. Reprezentanţii Guinness World Records au omologat recordul stabilit de Teatrul Excelsior, care a devenit astfel primul teatru din România care stabileşte un record la nivel mondial.

Proiectul artistic la care au lucrat peste 700 de oameni a fost organizat de Primăria Capitalei, prin Teatrul Excelsior, în cadrul agendei bucureştene a Centenarului Marii Uniri.

Spectacolul a făcut parte dintr-o producţie-eveniment care şi-a propus să ofere o experienţă teatrală complexă, desfăşurată pe parcursul unei zile întregi, ambientată în secolul al XIV-lea, în contextul domniei lui Vlaicu Vodă. Evenimentul s-a desfăşurat în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în perioadele 8 – 10 iunie şi 22 – 26 august 2018, între orele 10.00 şi 22.30.

Satul medieval construit în mărime naturală pentru acest eveniment a evocat, în cele mai mici detalii, fascinanta lume de acum şase veacuri. Nouă case, opt turnuri de apărare, patru ateliere de meşteşugari, un han şi o biserică (interpretare după biserica Sân Nicoară, Curtea de Argeş), sute de costume şi măşti populare, zeci de muzicieni (instrumentişti, cor şi ansamblu arhaic), alături de săteni, străjeri, călăreţi, meşteşugari (olari, pielari, sculptori în lemn şi ţesătoare) au reconstituit, exact ca odinioară, atmosfera tipic medievală.

Urmăriți B1TV.ro și pe