Toni Greblă, despre momentul arestării: Mi-au pus peste cătuşe o pungă de plastic de la chioşcul cu apă minerală (VIDEO)

Toni Greblă, despre momentul arestării: Mi-au pus peste cătuşe o pungă de plastic de la chioşcul cu apă minerală (VIDEO)

La câteva ore după ce a fost achitat de judecătorii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fostul judecător CCR Toni Greblă a povestit, în emisiunea Actualitatea Românească moderată de Sorina Matei, momentul umilitor când a fost scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA, cătuşe peste care a fost pusă o pungă de plastic folosită pentru sticlele de apă minerală.

„I-am solicitat ca, dacă a luat hotărârea de a mă aresta preventiv, să nu fiu scos cu cătuşe în faţa opiniei publice prin faţa DNA. Pentru că din acel moment în care s-a dispus arestarea mea eu mă aflam în custodia statului România, iar statul român are obligaţia prevăzută de CEDO să mă protejeze împotriva unei expuneri publice.

Au avut o reţinere timp de 15 minute în care au lipsit ambii procurori din birou şi după care mi-au zis că hotărârea a fost luată şi că trebuie să ies din sediul DNA cu cătuşele prin faţa presei. Nu m-am opus acestei măsuri deşi am avut tendinţa să mă opun, pentru că altfel s-ar fi propagat în spaţiul public că am tendinţa să mă opun.

Procurorul şi ofiţerii de poliţie au fost de acord să iau o pungă de plastic de la avocata care m-a asistat şi să o pună peste mâini ca să nu se vadă cătuşele, tocmai pentru că eu am protestat împotriva faptului că fiind în custodia spaţiului român nu pot fi expus cu cătuşe la mâini. E o pungă de plastic luată din apropierea sediului DNA de la un chioş în care se vindea apa minerală”, a povestit Toni Greblă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe