Traian Băsescu, despre posibila redeschidere a dosarului răpirii jurnaliștilor: Ce vor decide instanțele asta se va face. E un proces de hărțuire a unui fost președinte, în mod categoric (VIDEO)

Traian Băsescu, despre posibila redeschidere a dosarului răpirii jurnaliștilor: Ce vor decide instanțele asta se va face. E un proces de hărțuire a unui fost președinte, în mod categoric (VIDEO)
Foto: B1 TV

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat joi, într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, că nu are nicio îngrijorare legată de posibila redeschidere a dosarului răpirii jurnaliștilor în Irak.

”S-a considerat că, având imunitate, procurorii nu aveau cum să deschidă ancheta. În cazul lui Vasile Blaga s-a constatat că nu avea imunitate. S-a trimis la Sectorul 5 să aprecieze dacă trebuie redeschis dosarul în cazul meu. Mă aștept la o decizie în sensul hotărârii Înaltei Curți, adică să se judece la Sectorul 5”, a spus Traian Băsescu, care s-a prezentat joi la sediul ÎCCJ, unde a fost citat în acest caz.

”Ce vor decide instanțele asta se va face. În ceea ce mă privește, nu am nicio îngrijorare cu redeschiderea acestui dosar. E vremea delatorilor, un delator de teapa lui Vadim Tudor poate să te târâie prin toate instanțele. Aștept să se pronunțe justiția și pe urmă îl voi acționa eu în instanță pe acest Vadim Tudor”, a mai spus fostul președinte, care a precizat și că nu există nicio probă împotriva sa.

”Eu nu m-am uitat în dosar. Vă garantez că nu are nicio probă”, a spus Băsescu, referindu-se la Corneliu Vadim Tudor.

”Observ pasiunea revoluționarului Nițu de a redeschide orice dosar în care apare numele Traian Băsescu. E un proces de hărțuire a unui fost președinte, în mod categoric. Explicații nu am, dar am să ma apăr. Nu am teamă de faptele mele”, a mai spus fostul președinte.

În acest context, Băsescu a amintit și de românul care a fost răpit în Burkina Faso, la începutul acestui an, caz care nu a fost încă rezolvat.

”Probabil e mult mai bine cum se întâmplă acum. Este Iulian Gherguț răpit din ianuarie și statul român stă și așteptă să fie executat probabil. În schimb, statul român și-a făcut datoria față de cei trei jurnaliști și este pedepsit pentru asta. Eu aș vrea să fie redeschis și puse toate documentele pe masă și veți vedea o acțiune strălucită a unui stat care și-a apărat cetățenii. Informația cu banii insușiți este o minciună”, a spus Băsescu.

Ulterior, B1 TV a contactat Ministerul Afacerilor de Externe care anunţă că membrii celulei de criză în cazul românului dispărut din Burkina Faso ţin legătura cu toţi partenerii internaţionali ai României, pentru rezolvarea situaţiei.

”Aducerea lui Hayssam în țară este un lucru care a deranjat mulți oameni. Probabil este polița care mi se plătește că mi-am făcut onest datoria de șef de stat”, a mai declarat fostul președinte.

Întrebat dacă crede că dosarul va fi desecretizat de președintele Klaus Iohannis, Traian Băsescu a declarat: ”Iohannis nu poate să o facă, poate să o facă SRI și SIE”.

De asemenea, fostul președinte a precizat că, în opinia sa, pentru a fi judecat, dosarul răpirii jurnaliștilor în Irak trebuie declasificat.

Traian Băsescu, despre posibila redeschidere a dosarului răpirii jurnaliștilor

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:04 - Virgil Bălăceanu, despre laserul anunțat de Rusia: Ieșirea în scopuri militare în spațiu, un lucru extrem de riscant. Am asista la o externalizare a conflictului. Nu știu dacă există arma în sine (VIDEO)
19:58 - Soldații ucraineni au arătat cum au aruncat în aer poduri și au dejucat planurile ocupanților din Donbas (video)
19:44 - Guvernul bulgar a anunțat că Italia va asigura conducerea noului grup de luptă al NATO din Bulgaria
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”