Traian Băsescu: Iohannis aproape că se pupă pe gură cu Ponta. Așa e, sunt pensionar și postez pe Facebook (VIDEO)

Traian Băsescu: Iohannis aproape că se pupă pe gură cu Ponta. Așa e, sunt pensionar și postez pe Facebook (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat în cadrul unei intervenții telefonice la emisiunea „Ultimul Cuvânt”, difuzată de B1Tv, că afirmația lui Klaus Iohannis potrivit căreia „pensia îi priește” este adevărată, fostul șef al statului admițând că este pensionar și că „postează pe Facebook”. Totuși, spune Băsescu, nimeni din „Românica” nu îl întrege la numărul de postări pe actualul șef al statului.

„Vă mărturisesc că n-am văzut declarația, pentru că eu azi am terminat să mă mut, deci am preocupări mult mai înalte legate de o operațiune în care, dacă vreți o comparație, când e să divorțezi, ori zugrăvești, ori te muți, nervii sunt întinși la maxim când faci astfel de operațiuni. Vă mărturisesc că n-a spus niciun neadevăr. Sunt pensionar și postez pe Facebook, sunt pensionar după 44 de ani și 6 luni de muncă.  Suficient ca să ai dreptul să mergi la pensie, mi s-a părut o notă de dispreț pentru pensionari, o mare greșeală politică. În ceea ce privește postatul, Dumnezeu să mă ierte, dacă cineva îl întrece pe Iohannis la postat în Românica (..) Dacă dânsul postează, cam cu asta își pierde vremea, pe un salariu de 6.200 de lei lei, postacii la partide primesc mult mai puțin pentru operațiunea asta”, a declarat Băsescu.

Totodată, fostul șef al statului a vorbit despre problema locuinței pe care Guvernul nu i-a pus-o încă la dispoziție, afirmând că la Scroviștea, acolo unde s-a mutat provizoriu, beneficiază de patru camere, printre care un dorimitor, un birou și o sufragerie.

„În primul rând, pentru toți oamenii din România interesați de subiect, că nu toți mor de grija mea, dar sunt unii care asta au în preocupare în mod normal. La Scroviștea nu există niciun palat, a fost demolat acum zeci de ani. Eu ocup un dormitor, o sufragerie mică, un birou și o bucătărie, și de bună-seamă grup sanitar și baie. Am cerut o soluție care să însemne costuri rezonabile cu întreținerea din bun-simț, bunul-simț e una din marile greșeli în ziua de azi că ți se întoarce în cap. Conform legii 406 pe data de 21 decembrie 2014 trebuia să îmi pună la dispoziție o vilă de protocol care să fie reședință a unui fost șef de stat, să îndeplinească câteva condiții, nu de spațiu, ci de securitate erau primele condiții. Acolo unde ar fi vrut Ponta să mă mut cu ferestrele pe trotuar,.orice nebun să dea cu piatra, vedeți ce se întâmplă și când mă duc la Parchet, au gruparea de fluierași, gata să dea cu pietre cu orice, nu pot să îmi expun familia la așa ceva.

Cum a înțeles Ponta să respecte legea? Dându-mi o locuință în renovare. Aș fi putut rămâne în Lac 3 până îmi punea la dispoziția reședința securizată din Gogol 2, pentru că scrie în lege că trebuie să fie păzită. Am văzut și mitocani care spun să merg în Mihăileanu, care nu e securizată.
La șeful de stat cu care înțeleg că se pupă pe gură aproape în toate probleme patriei, e inexplicabil de ce își bate joc de el. Și eu și soția mea suntem oameni cu bun-simț, am preluat mesajul transmis de doamna Iohannis când s-a plâns că nu are încă reședință. S-a găsit această soluție, după ce am făcut toate cererile pentru o locuință provizorii. Vila Lac 3 nu e o vilă oarecare, are toate echipamentele și buncărul, e de condamnat bătaia de joc a lui Ponta, e o chestiune de securitate națională”, a continuat Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat că a încercat să rezolve situația pe o cale civilizată, însă fostul președinte nu a vrut să părăsească locuința.

„Până la urmă, după ce 100 de zile am încercat pe o cale civilizată, fără executori judecătorești și mascați, să îl convingem pe fostul președinte să elibereze locuința care îi revine acum lui Iohannis (..) rămâne să se facă reparațiile și apoi domnul Iohannis se va muta. RA-APPS m-a informat după ce s-a mutat la Scroviștea. Băsescu le-a spus că nu pleacă din vilă, nu voiam să aduc mascații acolo, era și așa destul de penibil”, a mai spus premierul.

Traian Băsescu, replică pentru Iohannis

Urmăriți B1TV.ro și pe