Traian Băsescu: Știu pe cineva care a fost anchetat de procurorul Uncheșelu și l-a întrebat dacă nu are ceva să îi spună despre Băsescu (VIDEO)

Traian Băsescu:  Știu pe cineva care a fost anchetat de procurorul Uncheșelu și l-a întrebat dacă nu are ceva să îi spună despre Băsescu (VIDEO)
Foto: B1 TV

Traian Băsescu face acuzații extrem de grave la adresa unui celebru procuror de la DNA. Este vorba despre Jean Uncheșelu, procurorul care a instrumentat dosarul lui Victor Ponta la DNA. Băsescu acuză că Uncheșelu încearcă să obțină denunțuri împotriva sa. Nu a fost singurul criticat. Prin comportamentul şefei DNA, Laura Codruța Kovesi, separația puterilor în stat se face praf, acuză fostul preşedinte.

”Kovesi nu poate să îmi facă dosar la DNA, nu are cu ce. Să nu credeți că nu știu că un ”uncheșelu” mai întreabă, ziceți ceva despre Băsescu. Știu pe cineva care a fost anchetat de procurorul Uncheșelu și i-a zis dacă nu are ceva să îi spună despre Băsescu”, a declarat Traian Băsescu în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” de pe B1 TV.

Traian Băsescu: Știu pe cineva care a fost anchetat de procurorul Uncheșelu și la- întrebat dacă nu are ceva să îi spună despre Băsescu

#DIRECT_ONE_ptlg2d#

Fostul preşedinte a criticat-o dur şi pe şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

”Cel mai important mesaj pe care vreau să-l transmit în seara asta e că prin comportamentul doamnei Kovesi separația puterilor în stat se face praf. Această doamnă își permite să facă presiuni pe CCR, pe politicieni, să dea sfaturi la politicieni, în loc să-și vadă de treaba ei.Cred că s-a sărit calul și mi se pare tot mai important ca factorii de zgomot din Justiție să înțeleagă că dacă vor să fie respectați de politicieni, trebuie să respecte legea. Acum, la noi nu se mai respectă legea, nici măcar convențiile pe care România le-a ratificat”, a mai spus Traian Băsescu.

”Linia a fost depășită de câteva ori. Pentru mine a fost în șoc… îmi aduc aminte de bilanțul de anul trecut, când în raportul DNA pe 2014, la final, erau 41 de dosare pe care DNA le pierduse și la toate doamna Kovesi avea scuză: judecătorii nu au analizat bine probele, judecătorii sunt vinovați. Niciun procuror nu are dreptul să dea vina pe judecător pentru o sentință, cum nici eu nu am dreptul. Deci exista acea tentație a DNA de a se urca peste judecător”, a mai spus fostul președinte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic | Dan Lungu: Undeva există o cale, o ușă îngustă, prin care putem trece în alte existențe. Această idee de succesiune existențială există (VIDEO)
23:33 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre dimensiuni și legăturile dintre ele. „Informația e cumva similară divinității” (VIDEO)
23:02 - Tulcea: Persoană care se deplasa într-un cărucior special, lovită mortal de o mașină. Șoferul era băut şi avea dreptul de a conduce anulat
22:37 - Cutremur în Vrancea, sâmbătă seara. Ce magnitudine a avut
22:31 - Adrian Porumboiu, nemulțumit de noile măsuri fiscale: Trebuie eliminate discrepanțele dintre republica bugetarilor și republica antreprenorilor. Mediul de afaceri nu e respectat (VIDEO)
21:26 - „Intru în casă peste voi!”. Deranjat de gălăgia unor copii într-un parc, un turc a distrus două bănci și a amenințat o mamă cu un briceag (VIDEO)
20:56 - Un bărbat din Bistrița-Năsăud s-a electrocutat într-o gară, din cauza unei undiţe
20:25 - Dumitru Buzatu, când a primit mita de 1,25 milioane de lei: „Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie” / Ce explicație le-a dat procurorilor pentru banii din geantă / UPDATE: Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile
19:49 - Smiley a rămas fără permis de conducere. Cu ce viteză l-a prins radarul
19:34 - Moșteanu (USR): Lumea știe că PSD e un partid de corupți și de hoți. PSD nu câștigă alegerile unde comunitățile sunt bogate, ci numai unde oamenii sunt ținuți în sărăcie chiar de acest partid. Asta e rețeta lor (VIDEO)