Trei case, mistuite de flăcări în sectorul 5 al Capitalei. 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale (VIDEO)

Trei case, mistuite de flăcări în sectorul 5 al Capitalei. 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale (VIDEO)
FOTO: Pixabay.com

Trei case au fost mistuite de flăcări, marți seară, însectorul 5 al Capitalei. Două dintre acestea au ars parțial, în timp ce una dintre ele a fost distrusă total de flăcări. Locuința care s-a aprins inițial avea aproximativ 300 de metrişi eralipită de alte 3 case şi anexe, ceea ce a provocat propagarea incendiului.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18:20 și a fost localizat pe străzile Târgu Jiu și Petroșani, de pe raza sectorului. La fața locului au intervenit imediat 6 autospeciale de la Detașamentul Pieptănari și de la Detașamentul 13 Septembrie.

12 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, dar niciuna dintre acestea nu a necesitat spitalizare. Primăria a dispus ca persoanele afectate să fie cazate la un hotel din apropiere.

Potrivit pompierilor,hidrantul din imediata apropiere a locuinței nu funcționa, ceea ce a îngreunatmisiunea. PrimarulCristian Popescu Piedone a dispus revizia hidranților dinsectorul 5 și stabilirea unui plan pentru extinderea rețeței.

„Drept urmare, începând de mâine, primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus ca angajaţii din aparatul de specialitate să participe la o acţiune comună, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, privind inventarierea şi locaţiile unde ar fi trebuit să existe hidranţii. În acelaşi timp, se va dispune şi revizia acestora. După finalizarea acestor acţiuni, toate datele constatate vor fi prezentante Primarului Sectorului 5 şi opiniei publice”, au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 5.