Tricolorul românesc va fi repus provizoriu pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe

Tricolorul românesc va fi repus provizoriu pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe

Tricolorul românesc va fi repus provizoriu pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe, pe 8 septembrie, cu prilejul manifestărilor consacrate eliberării oraşului de sub ocupaţie fascisto-horthystă.

Primarul Antal Árpád a menţionat că steagul nu poate fi arborat definitiv din motive tehnice.

„În ceea ce priveşte turla primăriei, nu există posibilitate ca acolo să fie un steag, este un ornament în acest moment acolo, care a fost refăcut anul trecut pe baza proiectelor iniţiale ale acestei clădiri. (…) Eu înţeleg sensibilităţile şi respect veteranii de război, vreau să spun acest lucru foarte clar, respect veteranii şi înţeleg dorinţa lor ca pe ziua de 8 septembrie să vadă steagul pe primărie. Dacă anul trecut era o discuţie din timp se rezolva ca steagul să fie pe primărie. Va fi anul acesta pe 8 septembrie, m-am ocupat de acest lucru. În respect pentru veteranii de război, pe 8 septembrie steagul va flutura inclusiv pe turla primăriei. Găsim o soluţie tehnică provizorie pentru ca pe 8 septembrie să fie steagul pe primărie”, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, potrivit covasnamedia.ro

Antal Árpád a spus că aceste „discuţii inutile” despre steaguri, care au început să îl „streseze” şi să îi consume „foarte multă energie creativă”, ar fi putut fi evitate anul trecut, dacă organizatorii manifestărilor i-ar fi adus din timp la cunoştinţă dorinţa de a arbora tricolorul pe turla primăriei.

Anul trecut, când s-au împlinit 71 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţie străină, organizatorii manifestărilor au dorit să arboreze pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe un drapel tricolor adus de la Bucureşti de către o ştafetă de alergători constituită din tineri veterani ai teatrelor de operaţii din Irak şi Afganistan, militari şi civili, dar conducerea primăriei nu şi-a dat acordul, pe motiv că lucrările de reabilitare a clădirii încă nu fuseseră finalizate.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)