Tricolorul românesc va fi repus provizoriu pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe

Tricolorul românesc va fi repus provizoriu pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe

Tricolorul românesc va fi repus provizoriu pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe, pe 8 septembrie, cu prilejul manifestărilor consacrate eliberării oraşului de sub ocupaţie fascisto-horthystă.

Primarul Antal Árpád a menţionat că steagul nu poate fi arborat definitiv din motive tehnice.

„În ceea ce priveşte turla primăriei, nu există posibilitate ca acolo să fie un steag, este un ornament în acest moment acolo, care a fost refăcut anul trecut pe baza proiectelor iniţiale ale acestei clădiri. (…) Eu înţeleg sensibilităţile şi respect veteranii de război, vreau să spun acest lucru foarte clar, respect veteranii şi înţeleg dorinţa lor ca pe ziua de 8 septembrie să vadă steagul pe primărie. Dacă anul trecut era o discuţie din timp se rezolva ca steagul să fie pe primărie. Va fi anul acesta pe 8 septembrie, m-am ocupat de acest lucru. În respect pentru veteranii de război, pe 8 septembrie steagul va flutura inclusiv pe turla primăriei. Găsim o soluţie tehnică provizorie pentru ca pe 8 septembrie să fie steagul pe primărie”, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, potrivit covasnamedia.ro

Antal Árpád a spus că aceste „discuţii inutile” despre steaguri, care au început să îl „streseze” şi să îi consume „foarte multă energie creativă”, ar fi putut fi evitate anul trecut, dacă organizatorii manifestărilor i-ar fi adus din timp la cunoştinţă dorinţa de a arbora tricolorul pe turla primăriei.

Anul trecut, când s-au împlinit 71 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţie străină, organizatorii manifestărilor au dorit să arboreze pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe un drapel tricolor adus de la Bucureşti de către o ştafetă de alergători constituită din tineri veterani ai teatrelor de operaţii din Irak şi Afganistan, militari şi civili, dar conducerea primăriei nu şi-a dat acordul, pe motiv că lucrările de reabilitare a clădirii încă nu fuseseră finalizate.