Un băiat autist în vârstă de 12 ani dezvoltă o nouă teorie a relativităţii

Un băiat autist în vârstă de 12 ani dezvoltă o nouă teorie a relativităţii
Foto: dailymail.com

Jacob Barnett, în vârstă de 12 ani, i-a uimit până şi pe profesorii de la Institutul de Astrofizică Princeton din Statele Unite, după ce mama sa le-a trimis acestora un videoclip în care băiatul utiliza unele dintre cele mai dificile concepte matematice pentru a dezvolta o nouă teorie a relativităţii, scrie Daily Mail.

Tânărul Jacob, diagnosticat cu sindromul Aspergers, o formă mai uşoară de autism, are un IQ de 170, mai mare decât cel al lui Albert Einstein, al cărui IQ era de 160.

Jacob este deja la facultate, iar profesorii lui cred că băiatul ar putea lucra deja în cercetarea doctorală. Băiatul a învăţat singur analiză, algebră, geometrie şi trigonometrie şi le dă meditaţii colegilor de clasă, care sunt mult mai mari decât el.

Cu un IQ de 170 (mai mare decât Albert Einstein, al cărui IQ era de 160), Jacob este deja la facultate, iar profesorii lui spun că băiatul ar putea lucra deja în cercetarea doctorală. Băiatul minune a învăţat singur analiză, algebră, geometrie şi trigonometrie şi le dă meditaţii colegilor de clasă, care sunt mult mai mari decât el.

Jacob lucrează la ceea ce el susţine că este „varianta îmbunătăţită a teoriei relativităţii”.

Mama sa a trimis Institutului de Astrofizică din Princeton un videoclip în care Jacob îşi explică teoria.

Unul dintre profesorii instituţiei, Scott Tremaine, a confirmat autenticitatea teoriei, spunând: „Sunt impresionat de pasiunea lui pentru fizică şi de câte ştie la o vârstă atât de fragedă. Teoria pe care o propune implică unele dintre cele mai grele probleme din fizică. Oricine poate rezolva aşa ceva se înscrie pentru premiul Nobel”.

Profesorul John Ross susţine că Jacob este la un nivel mult mai avansat în cercetare decât colegii săi: „E cu două clase peste toţi colegii lui. După ore, vine la mine în birou şi îmi pune întrebări şi mai detaliate. Alţi copii de vârsta lui au probleme cu fracţiile, iar el îşi ajută colegii mai mari”.

Părinţii lui Jacob spun că băiatul are uneori probleme cu somnul, din cauză că visează în mod constant numere. Însă Jacob a reuşit să transforme insomnia într-un avantaj, lucrând la teoria sa despre relativitate.

Jacob Barnett, geniu la 12 ani

Urmăriți B1TV.ro și pe