Uniunea Europeană a aprobat cotele obligatorii de imigranți la Consiliul JAI. Doar Cehia, Slovacia, România şi Ungaria au votat împotrivă

Uniunea Europeană a aprobat cotele obligatorii de imigranți la Consiliul JAI. Doar Cehia, Slovacia, România şi Ungaria au votat împotrivă

Uniunea Europeană a a aprobat cu „o largă majoritate” cotele obligatorii de refugiați, astfel că 120.000 de persoane vor fi repartizate între țările UE, România urmând să primească o cotă de 6.351 de persoane, informează B1 TV.

Planul de redistribuire a refugiaților a fost aprobat la Consiliul JAI, unde doar patru țări au votat împotriva cotelor obligatorii: Cehia, Slovacia, România şi Ungaria, a anunţat ministrul de interne ceh pe Twitter.

Votul a venit la scurt timp după începerea consiliului, unde s-au luat în calcul două posibilități: fie ca țările să se pună de acord asupra planului, fie să se voteze. În cele din urmă s-a ajuns la vot, iar decizia a fost adoptată cu o largă majoritate.

Ultima oră
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)
20:28 - Bogdan Aurescu, despre tensiunile de la granița cu Ucraina: „După 2014 asistăm la o deteriorare a situației de securitate în regiune”
19:46 - Nicolae Ciucă, discuție cu Natalia Gavriliță, după ce premierul Rep. Moldova a instituit stare de urgență în sectorul energetic
19:34 - Cristian Diaconescu, despre o posibilă invazie în Ucraina: „Ne putem aștepta la un val migrator”
19:27 - Ce vedete se luptă pentru marea finală „Bravo, ai stil! Celebrities”, ce aduce un premiul de 100.000 de lei
19:14 - Pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii. Scenariile luate în calcul de armata SUA