USL nu se lasă: Primăriile, solicitate să comunice în câteva ore numărul actelor de decese emise în ultimul deceniu (FOTO)

USL nu se lasă: Primăriile, solicitate să comunice în câteva ore numărul actelor de decese emise în ultimul deceniu (FOTO)
Foto: evz.ro

După eşecul înregistrat la referendum din punct de vedere al mobilizării electoratului, USL apelează acum la tot felul de metode pentru a dovedi că rezultatul trebuie, de fapt, validat. În ciuda anunţului oficial făcut de ministrul social-democrat Ioan Rus înaintea deschiderii urnelor, privind numărul oficial al cetăţenilor înscrişi în listele elctorale, liderii USL, televiziunea de casă a Guvernului şi, mai nou, şefii instituţiilor administrative fac tot ce le stă în putinţă să modifice numărul alegătorilor. 

Unităţile Administrativ-Teritoriale din judeţul Brăila au fost solicitate, printr-un document semnat de prefectul Judeţului, Mihaela Marcu (membru PC), să comunice, „în regim de urgenţă”, numărul actelor de deces emise în ultimii 10 ani

Adresa este datată 1 august 2012, iar primăriile au avut la dispoziţie doar câteva ore pentru a da curs solicitării. Documentul ne-a fost trimis pe adresa de e-mail a redacţiei, [email protected], de către un cititor al site-ului B1.ro.

 

Vezi AICI adresa trimisă de Prefectura Brăila (pdf)

Aceasta nu este singura tentativă a USL de a schimba rezultatul referendumului. Încă de la anunţarea rezultatelor aproape finale de către BEC, politicienii, simpatizanţii şi ziariştii controlaţi de USL au prezentat tot felul de cifre şi statistici care ar dovedi că numărul real al alegătorilor este mai mic decât cel oficial. 

Una dintre aceste încercări s-a învârtit în jurul recensământului de anul trecut, pe care mulţi dintre liderii USL îl considerau abuziv la momentul desfăşurării. Acum flutură rezultatele acestuia ori de câte ori au ocazia, fără să precizeze, însă, că este vorba despre rezultate provizorii, lucru subliniat în repetate rânduri de către Institutul Naţional de Statistică.

Ultima oră
20:29 - Ministerul Sănătății: Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron, confirmate în România
19:59 - Incident la vizita Papei Francisc în Grecia: Un preot ortodox l-a făcut “eretic” (VIDEO)
19:40 - Consiliul Național al Elevilor: Condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 COVID. E esențial ca Ministerul Educației și cel al Sănătății să ia măsuri care să limiteze riscul de infectare din școli
19:14 - Grav accident la ieșire din Timișoara. Un om a murit și doi au fost răniți (VIDEO)
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal