Utilizatorii TikTok ard bulgări de zăpadă în videoclipuri virale pentru a „demonstra” că zăpada este falsă

Utilizatorii TikTok ard bulgări de zăpadă în videoclipuri virale pentru a „demonstra” că zăpada este falsă

Mai multe videoclipuri publicate pe TikTok și Twitter în care utilizatorii ard zăpadă pentru a „demonstra” că este de fapt falsă au devenit virale. În realitate, zapada este cât se poate de autentică. Despre ce este mai exact vvorba? Videoclipurile virale arată de fapt o reacție perfect normală la plasarea flăcării unei brichete împotriva unui bulgăre de zăpadă. Dar acest lucru nu a împiedicat aceste videoclipuri să acumuleze milioane de vizualizări.

Cine creează această zăpadă „falsă” care cade din cer peste tot în lume, conform teoriilor conspirației? Bineînțeles, Bill Gates, maleficul păpușar din spatele atâtor nenorociri ale lumii – de la pandemia covid-19 până la cipuri secrete de urmărire aflate în toate vaccinurile pentru coronavirus din lume, scrie gizmodo.com.

Și nu este doar Bill Gates. Unii oameni cred că China se află în întreaga conspirație, trimitând zăpadă falsă în SUA într-un efort de a-i convinge pe americani că schimbările climatice sunt reale.

„Fără apă, fără picături, fără nimic”, explică o femeie într-un videoclip recent pe TikTok care a devenit viral după ce a fost reîncărcat pe Twitter de cineva care a crezut în teoriile conspirației. „Dacă pun asta în cuptorul cu microunde, va începe să facă scântei, deoarece există metal amestecat în el”, insistă femeia. „În niciun caz, a devenit mai greu”, se poate auzi un bărbat din videoclip după ce scoate bricheta. „Nu se topește, ci doar arde”, continuă femeia.

Dar zăpada este reală. Secretul din spatele videoclipurilor cu zăpadă “care arde” este un termen numit sublimare. Când flacăra lovește bulgărul de zăpadă, transformă zăpada dintr-un corp solid mai degrabă într-un gaz decât într-un lichid. Zăpada devine mai degrabă vapori decât o baltă de lichid la picioarele tale. Aceasta este fenomenul produs de sublimare și există mai multe videoclipuri pe YouTube despre acest lucru.

Această idee că zăpada poate fi „falsă” și s-ar putea dovedi a fi altceva în spatele ei există de ceva vreme, așa cum puteți vedea din videoclipurile de pe YouTube. Videoclipul YouTube de mai sus este din 2014, doar una dintre numeroasele momente în care teoria conspirației circula pe scară largă pe internet. De ce câștigă din nou această teorie a conspirației? Se pare că sunt doi factori: În primul rând, Texasul a fost lovit de o furtună de zăpadă absolut devastatoare, care a adus zăpadă în zone care aproape niciodată nu văd o astfeld e vreme. O mulțime de oameni din Texas văd zăpadă pentru prima dată în viața lor și asta duce în mod firesc la multe întrebări.

În al doilea rând, este adevărat că Bill Gates a lansat de fapt ideea de a utiliza controlul vremii pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice. Ideea este de a pulveriza carbonat de calciu în atmosferă, astfel încât să poată reflecta unele dintre razele soarelui înapoi și, sperăm, să răcească Pământul, așa cum explică Forbes.

Ultima oră
10:15 - Vasile Petrariu: Peste 80% dintre angajații STB continuă greva// Activitatea nu va reluată
09:43 - Cod portocaliu de viscol în Caraş-Severin și Hunedoara// Moldova, Muntenia și Dobrogea, sub cod galben de ninsoare
09:24 - Regimul de la Kremlin plănuiește o lovitură de stat în Ucraina. Care ar fi miza răsturnării guvernului
08:22 - A patra zi de grevă a Societății de Transport București. O parte dintre tramvaie și troleibuze au reluat activitatea
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)