Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea cu AstraZeneca: Lucrurile au revenit la normal. A fost un semnal destul de crescut de neîncredere. Erau peste 80.000 de anulări (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea cu AstraZeneca: Lucrurile au revenit la normal. A fost un semnal destul de crescut de neîncredere. Erau peste 80.000 de anulări (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Medicul militar, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, spune că se constată o revenire la normal în ceea ce privește atitudinea românilor față de vaccinarea cu serul produs de compania AstraZeneca, după problemele apărute în urmă cu o săptămână.

Vaccinare cu AstraZeneca în România. Valeriu Gheorghiță: Numărul mediu de persoane care sunt programate zilnic e în jur de 9.000

”Din data de 15 februarie, de când a început campania de vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca, avem astăzi peste 300.000 de persoane vaccinate, iar numărul mediu de persoane care sunt programate zilnic din 25 martie este în jur de 9.000 de persone pe zi. A fost, într-adevăr în perioada 11-18 martie, până când Agenția Europeană a Medicamentului a finalizat acea analiză în detaliu a cazurilor raportate și centralizate la nivel european, un semnal destul de crescut de neîncredere, mare parte dintre persoane au decis să anuleze programările care erau deja făcute, erau peste 80.000 de anulări în acea perioadă, însă în momentul de față, lucrurile au revenit la normal, oamenii se prezintă în centrele de vaccinare conform programărilor, sunt centre de vaccinare cu AstraZeneca, care au deja liste de așteptare pentru vaccinare. În momentul de față, am ajuns la normalitate însă, categoric este nevoie de continuarea informării și a comunicărilor pe tema tuturor vaccinurilor, nu numai pe tema vaccinului AstraZeneca”, a declarat Valeriu Gheorghiță, prezent miercuri seară, în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat.

”Un lucru foarte important pe care trebuie să-l înțelegem și pentru care noi încercăm prin toate mijloacele să creștem conștientizarea este cea a raportării reacțiilor adverse”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic | Dan Lungu: Undeva există o cale, o ușă îngustă, prin care putem trece în alte existențe. Această idee de succesiune existențială există (VIDEO)
23:33 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre dimensiuni și legăturile dintre ele. „Informația e cumva similară divinității” (VIDEO)
23:02 - Tulcea: Persoană care se deplasa într-un cărucior special, lovită mortal de o mașină. Șoferul era băut şi avea dreptul de a conduce anulat
22:37 - Cutremur în Vrancea, sâmbătă seara. Ce magnitudine a avut
22:31 - Adrian Porumboiu, nemulțumit de noile măsuri fiscale: Trebuie eliminate discrepanțele dintre republica bugetarilor și republica antreprenorilor. Mediul de afaceri nu e respectat (VIDEO)
21:57 - Porumboiu: Buzatu primește ce merită de la un neisprăvit / Dacă vedeți câte licitații a câștigat Farmazon, vă îngroziți. Savin cred că e unul dintre cei mai bogați români, dar numai pe contractele cu Consiliul Județean (VIDEO)
21:26 - „Intru în casă peste voi!”. Deranjat de gălăgia unor copii într-un parc, un turc a distrus două bănci și a amenințat o mamă cu un briceag (VIDEO)
20:56 - Un bărbat din Bistrița-Năsăud s-a electrocutat într-o gară, din cauza unei undiţe
20:25 - Dumitru Buzatu, când a primit mita de 1,25 milioane de lei: „Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie” / Ce explicație le-a dat procurorilor pentru banii din geantă / UPDATE: Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile
19:49 - Smiley a rămas fără permis de conducere. Cu ce viteză l-a prins radarul