Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea cu AstraZeneca: Lucrurile au revenit la normal. A fost un semnal destul de crescut de neîncredere. Erau peste 80.000 de anulări (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea cu AstraZeneca: Lucrurile au revenit la normal. A fost un semnal destul de crescut de neîncredere. Erau peste 80.000 de anulări (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Medicul militar, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, spune că se constată o revenire la normal în ceea ce privește atitudinea românilor față de vaccinarea cu serul produs de compania AstraZeneca, după problemele apărute în urmă cu o săptămână.

Vaccinare cu AstraZeneca în România. Valeriu Gheorghiță: Numărul mediu de persoane care sunt programate zilnic e în jur de 9.000

”Din data de 15 februarie, de când a început campania de vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca, avem astăzi peste 300.000 de persoane vaccinate, iar numărul mediu de persoane care sunt programate zilnic din 25 martie este în jur de 9.000 de persone pe zi. A fost, într-adevăr în perioada 11-18 martie, până când Agenția Europeană a Medicamentului a finalizat acea analiză în detaliu a cazurilor raportate și centralizate la nivel european, un semnal destul de crescut de neîncredere, mare parte dintre persoane au decis să anuleze programările care erau deja făcute, erau peste 80.000 de anulări în acea perioadă, însă în momentul de față, lucrurile au revenit la normal, oamenii se prezintă în centrele de vaccinare conform programărilor, sunt centre de vaccinare cu AstraZeneca, care au deja liste de așteptare pentru vaccinare. În momentul de față, am ajuns la normalitate însă, categoric este nevoie de continuarea informării și a comunicărilor pe tema tuturor vaccinurilor, nu numai pe tema vaccinului AstraZeneca”, a declarat Valeriu Gheorghiță, prezent miercuri seară, în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat.

”Un lucru foarte important pe care trebuie să-l înțelegem și pentru care noi încercăm prin toate mijloacele să creștem conștientizarea este cea a raportării reacțiilor adverse”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.