Valeriu Gheorghiță: ”Problema este că degeaba creăm programările, pentru că nu sunt suficiente doze. Se va putea crea o posibilitate să ne putem programa și să rămânem în așteptare”

Valeriu Gheorghiță: ''Problema este că degeaba creăm programările, pentru că nu sunt suficiente doze. Se va putea crea o posibilitate să ne putem programa și să rămânem în așteptare''
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a spus, la Digi 24, că în ciuda faptului căcentrele de vaccinare sunt disponibile, dozele de vaccin nu sunt suficiente.

“Centrele de vaccinare sunt deja disponibile. Degeaba putem crea aceste programări, pentru că ele nu se pot crea în același interval de timp, pentru că nu sunt suficiente doze.

Ce vom încerca din această săptămână este să extindem perioada cu încă 20 de zile pentru a putea da drumul la programări și pe platformă seva putea crea o posibilitate să ne putem programa și să rămânem în așteptare.

În momentul în care se eliberează un loc, sistemul să ți-l aloce și persoana respectivă să fie notificată. Se va face o programare directă în centrul din localitatea care persoana respectivă bifează că locuiește sau are rezidența sau în județul pe care l-a selectat ca fiind județ de domiciliu.

Aplicația se dezvoltă din această săptămână și va permite unui număr mult mai mare de persoane să se înscrie în platforma de programare și ulterior să fie alocate unor centre de vaccinare pe măsură ce apar locuri libere”, a precizat Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.

„Vom primi săptămânal tranșele de vaccinuri. Această diferență pe care o pierdem în această săptămână o vom recupera în a doua jumătate a lunii februarie”.

Pe 15 ianuarie a început a doua etapă acampaniei de vaccinare pentrupersoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli croniceși personalul care desfășoară activități în domenii esențiale.