VESTE BOMBĂ pentru romani: GUVERNUL a anunțat oficial cine va primi mai mulți bani și cui i se va tăia pensia! Vezi dacă ești pe lista

VESTE BOMBĂ pentru romani: GUVERNUL a anunțat oficial cine va primi mai mulți bani și cui i se va tăia pensia! Vezi dacă ești pe lista

Salariul minim va creşte începând cu 1 decembrie la 2.050, iarodată cu 1 ianuarie va ajunge la 2.080 şi 2.350 pentru cei cu studii superioare, a spus ministrul Muncii.

„Nu este niciun blocaj, noi am avut în plan să o facem din noiembrie, sindicatele ne-au certat, noi ieșisem cu 2.050, ni s-a atras atenția că trebuie să fie 2.080. Am avut în plan să o facem în noiembrie, am avut un protest din partea patronatelor la care ne așteptam, am hotărât să facem și testul IMM. Pe siteul Ministerului IMM se pune un chestionar la care trebuie să răspundă firmele mici și mijloci. Vom aplica de la 1 decembrie. Vom avea o Ordonanță de Urgență de modificare a Codului Muncii. Nu se vorbețte de salriul minim diferențiat. De la 1 ianuarie ar urma să fie salariu minim 2.080, 2.350 pe studii superioare, pentru cei cu 15 ani 2.350 de lei. 15 ani indiferent unde au lucrat”, a precizat Olguţa Vasilescu la Antena3.

Lia Olguța Vasilescu a vorbit și despre pensii, anunțând că legea este în dezbaterea la Senat.

„Efortul cel mai mare este făcut în 2020, 1.775 punctul de pensie. este o dublare în punctul de pensie în mandatul nostru”, a arătat ministrul Muncii.