A lăsat Hollywood-ul pentru a lupta împotriva ISIS: Când sunt cu mâinile legate, JIHADIȘTII devin niște OI (FOTO)

A lăsat Hollywood-ul pentru a lupta împotriva ISIS: Când sunt cu mâinile legate, JIHADIȘTII devin niște OI (FOTO)
Foto: Spotlight Report

Un actor britanic a renunțat la Hollywood pentru a pleca pe frontul sirian ca să lupte împotriva jihadilștilor ISIS, potrivitdailymail.co.uk.

Michael Enright, un actor de origine britanică de 53 de ani, cunoscut după rolul său din celebrul film „Pirații din Caraibe”, a renunțat la Hollywood, iar din 2015 luptă în Siria de partea forțelor kurde. Această decizie a actorului de a se înrola în bătălia împotriva ISIS a venit în urma vizionării unei pelicule cu decapitarea jurnalistului american James Foley.

„Ca actor, am jucat înainte rolul unui polițist din trupele SWAT care ajunge într-o situație dificilă. Pare foarte intens. În realitate, nu este deloc așa. Nu te sperii din senin, ci doar atunci când ești pus în fața unei lupte concrete”, declara atunci Michael Enright pentru presa din Marea Britanie.

Acolo are și o altă identitate, fiind cunoscut sub numele de Mustafa Rojava.

„Cei din Daesh sunt băieți duri doar când luptă împotriva oamenilor nevinovați și fără apărare. Însă am arestat și interogatmulți dintre ei, iar când sunt cu mâinile legate devin niște oi. Nu voi pleca de aici până când ISIS nu va deveni istorie. Moment în care îi voi îmbrățișa cu putere pe toți kurzii și apoi mă voi întoarce acasă, în Manchester, și-i voi da mamei mele un sărut mare”, a precizat recent actorul.

ISIS a pus o recompensă de 116.000 de lire pe capul actorului britanic, însă Michael Enright declară că nu se sperie atât de ușor.

„Nu voi ceda în fața ISIS. Nu mă aștept la prea multă milă din partea lor și nici eu nu le voi oferi prea multă milă, asta vă pot promite”, a mai spus actorul.

Ultima oră
23:00 - Vasile Dâncu, întrebat dacă e nevoie de o ședința a CSAT pe tema crizei din Ucraina: „Nu e momentul să ne impacientăm”
22:35 - Un turist polonez, accidentat în Munţii Latoriţei. Salvamontiștii au intervenit
22:17 - Nicușor Dan, despre angajații STB: Mâine dimineaţă, cine nu va ieşi, o să răspundă / Plângerea penală este deja depusă
22:14 - Britney Spears, „la cuțite” cu sora ei mai mică: „Ea nu a fost niciodată lângă mine”
22:09 - România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic” (VIDEO)
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”