Angela Merkel: Imigranții sosiți prin programul ”muncitorilor oaspeți” au adus un plus incredibil Germaniei

Angela Merkel: Imigranții sosiți prin programul ”muncitorilor oaspeți” au adus un plus incredibil Germaniei
Foto: telegraph.co.uk

Cancelarul german Angela Merkel a felicitat, luni, contribuția adusă  de imigranți la economia țării, prin programul ”muncitori oaspeți”(Gastarbeiter), informează Reuters.

Cancelarul a insistat că familiaritatea cu mai mult decât o cultură a fost ”un plus incredibil” într-o lume tot mai globalizată.

”Mulți dintre dumneavoastră au experiențe pe care noi nu le putem oferi”, a afirmat Angela Merkel în fața asistenței de ‘Gastarbeiter’ și descendenți ai lor.

”Trebuie să învățăm, la fel ca și cei care au trăit în Germania de sute de ani, că deschiderea, curiozitatea față de alte culturi nu ne sărăcește, ci ne îmbogățește”, a mai declarat Merkel.

”Dacă cineva trebuie să se uite din nou în Biblie pentru că discută cu altcineva despre Coran, nici acesta nu este un lucru rău, pentru că germanii nu sunt așa de buni cunoscători ai Bibliei precum cred uneori”a mai precizat Angela Merkel.

La puțin timp după încheierea discursului cancelarului Merkel, de interne Thomas de Maiziere a anunțat, într-o conferință de presă, că aproximativ de 950.000 de solicitanți de azil au fost înregistrați în Germania în intervalul ianuarie – noiembrie 2015.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari