Atena intră într-o nouă perioadă de lockdown, după ce s-a înregistrat o creștere a numărului de infectări cu COVID-19

Atena intră într-o nouă perioadă de lockdown, după ce s-a înregistrat o creștere a numărului de infectări cu COVID-19
Sursa foto: Pixabay

Autoritățile elene instituie o nouă perioadă de carantinăîn Atena, dar și în regiunile din jurul capitalei, într-o încercare de ține sub control răspândirea noului coronavirus.

Prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, a declarat că măsurilesunt necesare pentru că medicii și serviciile din spitale să nu ajungă la un pas de colaps.

Restricțiile intră în vigoare începând de joi, 11 februarie și rămân în vigoare până la sfârșitul lunii.

Noile restricţii de la Atena, unde trăieşte jumătate din populaţia ţării de 11 milioane de locuitori, includ închiderea tuturor magazinelor (cu excepţia farmaciilor, supermarketurilor şi benzinăriilor), a şcolilorcă bisericilor.

„Din cauza noilor date (privind creşterea numărului de infectări), îmi asum responsabilitatea introducerii de măsuri suplimentare pentru protejarea sănătăţii publice”, a spus Mitsotakis în alocuţiunea televizată.

Cetățenii vaccinați primesc dreptul de a circula fără restricții

Pe de altă parte,Israelul şi Grecia au încheiat, luni, un acordcareva permite cetăţenilor lor care s-au vaccinat anti-COVID să călătorească fără restricţii în cele două ţări, relatează AFP şi dpa.

„Trebuie să facilităm călătoriile celor care prezintă o dovadă de vaccinare şi vrem să facem acest lucru cu Israelul, care este cu mult înainte în materie de vaccinare”, a afirmat premierul grec Kyriakos Mitsotakis, într-o declaraţie comună cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Agerpres.

Acordul permite turiștilor israelieni „să se deplaseze în Grecia fără nicio limitare şi fără carantină”, mai spune Netanyahu.