Avioane militare rusești, în Estonia: Forțele letone au interceptat și submarine rusești

Avioane militare rusești, în Estonia: Forțele letone au interceptat și submarine rusești
Foto: wallconvert.com

Șapte avioane militare ruseşti, inclusiv patru SU-27, au fost escortate de către avioane spaniole Eurofighter Typhoon, acestea fiind special ridicate de la sol în nordul Estoniei, în noaptea de marţi spre miercuri. 

În 2014, au fost înregistrate în jur de 100 de cazuri similare, potrivit lui Alar Laats, purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene estone. Acesta a precizat că astfel de evenimente se explică în contextul în care armata rusă desfășoară exerciții militare în regiune.

Laats a mai precizat că avioanele NATO sunt trimise de fiecare dată când o aeronavă fără plan de zbor şi fără transponder funcţional zboară aproape de ţările NATO.

El a mai subliniat faptul că numărul acestor incidente ar putea creşte în următoarele luni, deoarece Estonia şi aliaţii săi vor efectua manevre militare la scară extinsă, iar Rusia va fi cel mai probabil prezentă la fața locului, informează ERR News, citat de Mediafax.

Forţele letone au remarcat miercuri trei submarine ruseşti şi alte nave în apropiere de apele sale teritoriale.

Exerciţii militare au loc, de asemenea, în Marea Neagră, unde Flota Mării Negre face simulări de căutare a unui submarin inamic şi mine marine.

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:04 - Virgil Bălăceanu, despre laserul anunțat de Rusia: Ieșirea în scopuri militare în spațiu, un lucru extrem de riscant. Am asista la o externalizare a conflictului. Nu știu dacă există arma în sine (VIDEO)
19:58 - Soldații ucraineni au arătat cum au aruncat în aer poduri și au dejucat planurile ocupanților din Donbas (video)
19:44 - Guvernul bulgar a anunțat că Italia va asigura conducerea noului grup de luptă al NATO din Bulgaria
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”