CORONAVIRUS | Situația dramatică a bătrânilor: Cadavre găsite de militarii spanioli în aziluri. Franța anunță decesul a 20 de vârstnici dintr-un sanatoriu

CORONAVIRUS | Situația dramatică a bătrânilor: Cadavre găsite de militarii spanioli în aziluri. Franța anunță decesul a 20 de vârstnici dintr-un sanatoriu

Bătrânii sunt cei mai vulnerabili în lupta cu noul coronavirus.

Mii de vârstnici și-au pierdut viața după ce au fost infectați cu virusul din China.

În acest context, militarii spanioli au găsit bătrâni abandonaţi, în multe cazuri morţi în paturi, în azilurile afectate de coronavirus din Spania, potrivit Ministerului apărării de la Madrid.

”În cursul unor vizite, armata a observat persoane în vârstă absolut abandonate, chiar moarte în paturi”, a declarat ministrul Margarita Robles.

Armata a intervenit în aziluri de bătrâni după ce s-au semnalat zeci de decese în mai multe astfel de instituţii, în special la Madrid şi în provincia Castilla – La Mancha din centrul Spaniei, scrie presa internaționale.

În caz, procurorul general a anunțat că deschide o ”anchetă care vizează determinarea gravității faptelor”.

Totodată, în Franța, 20 de rezidenți ai unui azil de bătrâni din Vosges, în estul țării, s-au stins din viață ”posibil din cauza Covid-19”, anunțul fiind făcut luni de Agenția Regională a Sănătății din Grand Est și prefectura Vosges.

”Regretăm să confirmăm 20 de decese posibil legate de Covid 19”, se menționează într-un comunicat al ARS și a prefecturii Vosges, specificând că azilul găzduiește 163 de persoane în vârstă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 373.000 de cazuri la nivel global, peste 101.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 16.300 de oameni.

România a ajuns la 576 de cazuri de COVID-19, cu 143 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 15 pacienți, dintre care 7 în stare gravă.

Dintre cele 576 de cazuri, 73 au fost declarate vindecate și externate, respectiv 51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași. Din nefericire, alte 7 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Urmăriți B1TV.ro și pe