Belgia: Autoritățile au decis suspendarea vaccinării cu serul Johnson&Johnson la persoanele de sub 41 de ani. Decizia, luată după decesul unei femei

Belgia: Autoritățile au decis suspendarea vaccinării cu serul Johnson&Johnson la persoanele de sub 41 de ani. Decizia, luată după decesul unei femei
Foto: Hepta - DPA Images / Dirk Waem

Belgia va suspenda vaccinarea anti-COVID-19 cu serul Johnson&Johnson la persoanele cu vîrstă de sub 41 de ani, în urma decesului unei femei care a fost vaccinată cu acest tip de ser, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății, potrivit brusselstimes.com.

Belgia oprește vaccinarea cu Johnson&Johnson la persoanele cu vârste de sub 41 de ani

Femeia în vârstă de 37 de ani a murit pe 21 mai. Agenția Federală pentru Medicamente și Produse de Sănătate (FAMHP) a fost notificată cu privire la faptul că aceasta a ajuns la spital având o tromboză severă și nivelul trombocitelor foarte scăzut. Femeia primise vaccinul Johnsons&Johnson prin intermediul angajatorului său străin, în afara campaniei de vaccinare din Belgia.

În acest context, ministrul Sănătății și omologii lui regionali au decis să oprească vaccinarea cu acest tip de ser, care se administrează într-o doză unică, la persoanele de sub 41 de ani. În plus, a fost solicitat un aviz suplimentar din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).

Astfel, persoanele de sub 41 de ani care ar fi urmat să fie vaccinatecu Johnson&Johnson vor primi acum un alt ser. Decizia autorităților belgiene din domeniul sănătății ar putea avea un impact important asupra ritmului vaccinării anti-COVID-19 din această țară. Asta în condițiile în care cei din această categorie de vârstă vor fi vaccinați acum cu un ser care trebuie administrat în două doze, ceea ce ar putea încetini desfășurarea campaniei de imunizare.

Până acum, în Belgia au fostadministrate aproximativ 40.000 de doze din vaccinul Johnson&Johnson.

EMA: Posibilă legătură între vaccinarea cu Johnson & Johnson și apariția unor cheaguri de sânge

Pe 20 aprilie, specialiștii de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) au ajuns la concluzia că există o ”posibilă legătură” între vaccinul anti-COVID-19 produs de Johnson&Johnson și apariția unor cheaguri de sânge, iar acest tip de reacție ar trebui să fie menționat drept unul dintre „efectele secundare foarte rare” ale vaccinului.

Cu toate acestea, Comitetul de siguranță al EMA subliniază că beneficiile acestui tip de ser anti-COVID-19 depășesc riscurile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:44 - Guvernul bulgar a anunțat că Italia va asigura conducerea noului grup de luptă al NATO din Bulgaria
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)