Bulgaria a interzis purtarea vălului integral în public

Bulgaria a interzis purtarea vălului integral în public
Foto: metropotam.ro

Parlamentul bulgar a interzis prin lege purtarea vălului integral în public, în contextul în care țara se confruntă cu o ascensiune a salafismului, informează AFP.Dintre statele europene, doar în Franța și în Belgia mai există o astfel de prevedere.

Legea votată de aleșii bulgari ”interzice purtarea în locurile publice a unor veștminte care ascund parțial sau total chipul”, cu excepția celor care țin de sănătate sau de caracterul unei profesii. Vălul va putea fi purtat în continuare doar în moschei.

Femeile care încalcă această lege pot primi o amendăde 200 de leva, circa 100 de euro, iar pentru fiecare infracțiune ulterioară de acest tip se mai prevede o amendă de 1.500 de leva, circa 750 de euro.

În Bulgaria, niqabul a fost folosit pentru prima dată acum trei ani, în Pazardjik, fief al autoproclamatului imam Ahmed Musa, care a și fost condamnat pentru propagandă islamistă. De atunci s-a tot răspândit. De altfel, acest oraș a interzis încă din aprilie purtarea vălului, opt femei fiind deja sancționate.

Ultima oră
22:35 - Un turist polonez, accidentat în Munţii Latoriţei. Salvamontiștii au intervenit
22:17 - Nicușor Dan, despre angajații STB: Mâine dimineaţă, cine nu va ieşi, o să răspundă / Plângerea penală este deja depusă
22:14 - Britney Spears, „la cuțite” cu sora ei mai mică: „Ea nu a fost niciodată lângă mine”
22:09 - România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic” (VIDEO)
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)