Canada elimină vizele pentru România și Bulgaria de la 1 decembrie 2017

Canada elimină vizele pentru România și Bulgaria de la 1 decembrie 2017
Foto: cosmic-sizing.org

Ministrul canadian al Imigrației, John McCallum, a anunțat luni că regimul de vize pentru cetățenii români și bulgari pentru Canada vor fi eliminate începând cu 1 decembrie 2017, informează Mediafax.

În schimbul sprijinului parteneriatului comercial dintre Canada și UE, atât România cât și Bulgaria au făcut presiuni pentru eliminarea regimului de vize.

Printre altele, Guvernul canadian va reimpune vizele în situația în care "tendinţele de migraţie clandestină din partea vreuneia dintre cele două ţări cresc în mod semnificativ".

"Înainte de eliminarea completă a regimului de vize, Canada intenţionează să implementeze, de la 1 mai 2017, o liberalizare parţială a regimului vizelor pentru cetăţenii români şi bulgari care călătoresc în Canada",a anunțat Guvernul canadian.

Guvernul de la Ottawa a mai precizat faptul că viza de sejur temporar nu va fi necesară pentru cetățenii români și bulgari care au deținut o viză canadiană de rezidență temporară în ultimii 10 ani sau care dețin în prezent o viză americană de turist, și că aceștia vor putea călători în Canada sau tranzita țara cu o autorizație electronică de călătorie.

Propunerea privind eliminarea vizelor de călătorie pe teritoriul canadian pentru români și bulgari se va concretiza doar dacă va fi semnat Acordul de parteneriat comercial UE-Canada.

Tags:
Ultima oră
22:17 - Nicușor Dan, despre angajații STB: Mâine dimineaţă, cine nu va ieşi, o să răspundă / Plângerea penală este deja depusă
22:14 - Britney Spears, „la cuțite” cu sora ei mai mică: „Ea nu a fost niciodată lângă mine”
22:09 - România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic” (VIDEO)
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)
20:28 - Bogdan Aurescu, despre tensiunile de la granița cu Ucraina: „După 2014 asistăm la o deteriorare a situației de securitate în regiune”