Captură record de cocaină: Tone de droguri descoperite în cutii de conservă în porturile din Hamburg şi Anvers

Captură record de cocaină: Tone de droguri descoperite în cutii de conservă în porturile din Hamburg şi Anvers
hepta / DPA Images / Bodo Marks

O captură record de cocaină pentru Europa a fost descoperită de polițiștii germani în porturile din Hamburg şi Anvers. Circa 23 de tone de cocaină au fost descoperite în containere, a anunţat miercuri serviciul vamal german, potrivit euronews.

Valoarea totală a drogurilor descoperite de poliţie ar ajunge la „câteva miliarde de euro”, potrivit autorităţilor vamale.

La Hamburg, drogurile, descoperite în containere, erau ascunse în cutii de conserve, amplasate sub un prim strat de recipiente care conţineau chit. În total, 16 tone au fost găsite în aproximativ 1.700 de cutii, în cinci containere provenite din Paraguay. De asemenea, alte 7,3 tone au fost desccoperite în portul Anvers (Belgia).

Un bărbat de 28 de ani a fost arestat în Olanda. El este suspectat că ar fi responsabil de importul celor 23 de tone de cocaină, potrivit serviciului vamal.

Vameșii au decis să arunce o privire mai atentă asupra containerelor din Paraguay după ce au observat „nereguli clare” cu o parte din conținut – cutii de conserve care trebuiau umplute cu chit.

„Dincolo de un strat de mărfuri originale, ambalate chiar în spatele ușii containerului, numeroase cutii de tablă păreau de fapt umplute cu alte bunuri”, au spus oficialii.

„Aceasta este cea mai mare cantitate de cocaină capturată vreodată în Europa și una dintre cele mai mari confiscări din întreaga lume”, a transmis autoritatea vamală germană, referindu-se doar la transportul din Hamburg.

„Estimăm o valoare a vânzărilor pe stradă cuprinsă între 1,5 miliarde euro și 3,5 miliarde euro pentru cele 16 tone”, a declarat pentru agenția de presă AFP, oficialul vamal din Hamburg, Rene Matschke.

Hamburg este al treilea cel mai mare port din Europa și cel mai mare din Germania. Paraguay este de ani de zile o țară cheie de tranzit pentru droguri.