Cardinalul Schönborn: O relație gay stabilă e mai bună decât una temporară. Biserica trebuie să-i însoțească pe oameni, nu să se uite prima oară în dormitorul lor

Cardinalul Schönborn: O relație gay stabilă e mai bună decât una temporară. Biserica trebuie să-i însoțească pe oameni, nu să se uite prima oară în dormitorul lor
Foto: reverbculture.com

Arhiepiscopul Vienei, Cardinalul Christoph Schönborn, a vorbit într-un interviu pentru La Civiltà Cattolica despre părinții săi divorțați, despre relațiile unora dintre prietenii săi și despre speranțele pe care le are de la următorul Sinodul dedicat familiei, informeaază Catholic Herald.

Cardinalul a vorbit despre situația unui prieten homosexual care, după mai multe relații de scurtă durată, are în prezent o relație stabilă.

”Este o îmbunătățire”, spune prelatul. Ei împart ”o viață, își împart suferințele și bucuriile și se ajută reciproc. Trebuie să se recunoască faptul că această persoană a făcut un pas important pentru propriul bine, dar și pentru al altora, chiar dacă, cu siguranță, aceasta nu este o situație pe care Biserica să o numească >”, a mai afirmat Schönborn.

Atitudinea negativă a Bisericii ”față de actele homosexuale este necesară”, a adăugat, ”dar Biserica n-ar trebui să se uite prima oară în dormitorul oamenilor, ci în sufragerie, dacă vreți! Trebuie să-i însoțească pe oameni!”, a insistat Arhiepiscopul Vienei.

Asistența pastorală ”nu poate transforma o situație neobișnuită într-una obișnuită, dar există căi de vindecare, de învățare”, de a ne apropia de ceea ce spune învățătura Bisericii.

”Nu riscăm să diluăm claritatea învățăturilor Bisericii dacă îi însoțim pe oamenii pe care suntem chemați să-i însoțim în credință”, a mai susținut Christoph Schönborn în cadrul interviului, adăugând că niciun membru al Sinodului nu vrea să schimbe învățătura Bisericii.