Cardinalul Schönborn: O relație gay stabilă e mai bună decât una temporară. Biserica trebuie să-i însoțească pe oameni, nu să se uite prima oară în dormitorul lor

Cardinalul Schönborn: O relație gay stabilă e mai bună decât una temporară. Biserica trebuie să-i însoțească pe oameni, nu să se uite prima oară în dormitorul lor
Foto: reverbculture.com

Arhiepiscopul Vienei, Cardinalul Christoph Schönborn, a vorbit într-un interviu pentru La Civiltà Cattolica despre părinții săi divorțați, despre relațiile unora dintre prietenii săi și despre speranțele pe care le are de la următorul Sinodul dedicat familiei, informeaază Catholic Herald.

Cardinalul a vorbit despre situația unui prieten homosexual care, după mai multe relații de scurtă durată, are în prezent o relație stabilă.

”Este o îmbunătățire”, spune prelatul. Ei împart ”o viață, își împart suferințele și bucuriile și se ajută reciproc. Trebuie să se recunoască faptul că această persoană a făcut un pas important pentru propriul bine, dar și pentru al altora, chiar dacă, cu siguranță, aceasta nu este o situație pe care Biserica să o numească >”, a mai afirmat Schönborn.

Atitudinea negativă a Bisericii ”față de actele homosexuale este necesară”, a adăugat, ”dar Biserica n-ar trebui să se uite prima oară în dormitorul oamenilor, ci în sufragerie, dacă vreți! Trebuie să-i însoțească pe oameni!”, a insistat Arhiepiscopul Vienei.

Asistența pastorală ”nu poate transforma o situație neobișnuită într-una obișnuită, dar există căi de vindecare, de învățare”, de a ne apropia de ceea ce spune învățătura Bisericii.

”Nu riscăm să diluăm claritatea învățăturilor Bisericii dacă îi însoțim pe oamenii pe care suntem chemați să-i însoțim în credință”, a mai susținut Christoph Schönborn în cadrul interviului, adăugând că niciun membru al Sinodului nu vrea să schimbe învățătura Bisericii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:26 - Călătorie de coșmar: Doi pasageri au murit într-un balon cu aer cald cuprins de flăcări
00:09 - Iran: Două femei au fost arestate după ce un bărbat le-a turnat iaurt pe păr pentru că aveau capetele descoperite (VIDEO)
23:40 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Eliberarea de contractele sufletului. Tehnici și practici spirituale (VIDEO)
23:06 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt contractele sufletului și cum ne limitează (VIDEO)
22:33 - Pavel Popescu (PNL): AUR face constant un joc de destabilizare a României. E nevoie de o comisie de anchetă parlamentară serioasă pe tot ce înseamnă ingerința Rusiei în politica, economia și media românești (VIDEO)
21:53 - Scandalul vaccinurilor anti-COVID | Mihăilă, replică la acuzațiile lui Rafila: Noi nu puteam negocia numărul de doze. Alternativa era să las populația fără vaccin / Atunci nu aveam de unde ști cum va evolua pandemia (VIDEO)
21:02 - Cătălin Bordea, de la ”America Express” direct la psiholog: „Înainte eram moldovean până la capăt, dar acolo am pățit o chestie foarte… și încă mi se întâmplă”
20:47 - Bani, înscrisuri şi materiale importante pentru anchetă, găsite la percheziţiile din dosarul privind fraudarea fondurilor pentru ucraineni. Prejudiciul e de 2 milioane de euro
20:17 - Spitalele județene din Buzău şi Ploieşti fac între ele schimb de pacienţi pentru că nu au medici să-i trateze
19:49 - Victor Vrînceanu, primele declarații după despărțirea de Andreea Antonescu: „Nu am putut suporta”