Cel mai bogat om din lume, Bill Gates, mărturisește de ce nu își va lăsa averea în mâinile copiilor (FOTO)

Cel mai bogat om din lume, Bill Gates, mărturisește de ce nu își va lăsa averea în mâinile copiilor (FOTO)
foto: thesun.com

Cel mai bogat om din lume, afaceristul Bill Gates, a anunțat că, după moartea sa, vrea să-și lase toată averea oamenilor săraci.

Fondatorul Microsoft este tatăl a trei copii, Jennifer (20 de ani), Rory (17 ani) și Phoebe (14 ani), pe care îi are din căsnicia cu soția sa, Melinda. Însă cu toate că are moștenitori, suma de 90 de miliarde de dolari pe care o are în conturi va fi lăsată celor care chiar se confruntă cu probleme financiare grave, după cum relatează The Sun.

Însă, cei trei copii ai miliardarului nu sunt deloc afectați de decizia luată de tatăl lor, ba chiar îl susțin și li se pare o idee foarte bună ca oamenii care nu au posibilități să beneficieze de acești bani, după cum a afirmat omul de afaceri.

Bill Gates a mărturisit că le va lăsa ceva bani și copiilor, dar numai pentru a le da un start în propriile cariere. Acesta consideră că are copii apți pentru a reuși singuri în viață și că nu vrea să distrugă acest lucru punându-le totul pe tavă.

“Nu fac un favor copiilor mei lăsându-i să moștenească atât de mulți bani.Ba chiar le-aș da viețile peste cap și nu și-ar mai urma propriul drum”, a afirmat Bill Gates în cadrul unei emisiuni.

Fiica cea mare a omului de afaceri are un viitor strălucit asigurat, fiind studentă la Universitatea Stanford din California, una dintre cele mai bune universități din întreaga lume. Bill Gates a oferit acestei instituții 6 milioane de dolari pentru a ajuta la construirea unei clădiri destinată studiului calculatoarelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe